• Enguany, el guardó del 080 esdevé Premi Nacional i es focalitza en els creadors emergents que desfilin a la 15a edició de la passarel·la, que se celebrarà del 2 al 5 de febrer al Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials.
 
  • L’objecte del premi, dotat amb 20.000 euros, és reconèixer el talent dels dissenyadors emergents que desfilen a la 080, i alhora promoure la difusió i notorietat de la marca guanyadora i de la moda catalana en general a nivell nacional i internacional i específicament, del 080 Barcelona Fashion.
 
  • El guanyador del premi presentarà la seva propera col·lecció en la següent edició del 080 Barcelona Fashion. Així mateix, una  mostra de la col·lecció guanyadora formarà part del fons  del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya.
 
 
El 080 potencia el talent emergent amb el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion Barcelona Fashion. Enguany,  el guardó del 080 esdevé Premi Nacional i s’adreça als creadors emergents que desfilin a la 15a edició de la passarel·la, que se celebra del 2 al 5 de febrer al Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials.
 
L’objecte d’aquest premi, que manté la dotació de 20.000 euros, és reconèixer el talent dels dissenyadors emergents que desfilen a la passarel·la, i alhora promoure la difusió i notorietat de la marca guanyadora i la moda catalana en general a nivell nacional i internacional i, específicament del 080 Barcelona Fashion. La dotació del premi es destinarà a potenciar l’activitat comercial i promoció internacional del dissenyador guardonat amb la presència a  showrooms i la promoció comercial de la marca, així com la producció de la col·lecció.
 
L’elecció del guanyador del Premi Nacional de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion anirà a càrrec d’un jurat professional creat al efecte. El jurat estarà format per un president i un mínim de quatre professionals del sector de la moda, dissenyadors de reconegut prestigi internacional, representants de showrooms o botigues de moda de reconegut prestigi internacional, representants de la premsa de moda internacional o representants d’una institució de moda internacional.
 
El guanyador s’escollirà d’acord amb els criteris de  disseny i creativitat de la col·lecció, qualitat de la col·lecció i potencial comercial de la col·lecció.
 
El guanyador del premi presentarà la seva propera col·lecció en la següent edició del 080 Barcelona Fashion. Així mateix, una  mostra de la col·lecció guanyadora formarà part del fons  del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya.
 
Actualment, el foment de la moda i el disseny constitueix un element dinamitzador per al desenvolupament econòmic i professional de Catalunya, per a l'aprofitament dels recursos econòmics del territori i per a la creació de riquesa. La importància del sector de la moda i la seva promoció, tant a l'interior del país com en els mercats internacionals, justifiquen plenament el suport de la Generalitat de Catalunya als dissenyadors i marques catalanes o establertes a Catalunya.
 
En aquest sentit, la voluntat del govern català, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), és consolidar la 080 Barcelona Fashion com una plataforma de moda oberta, plural, multidisciplinar i internacional. L’objectiu del certamen és fer de Catalunya un referent de la generació i la projecció del disseny en el sector de la moda, consolidar un projecte a llarg termini que ofereixi credibilitat i un segell diferenciador en els àmbits del disseny, la producció, la distribució i la promoció de la moda, potenciar la cultura de la moda i la vinculació d’aquesta al camp de les indústries culturals i creatives i acostar la moda al públic del carrer.
 
Patrocinadors i sponsors de la 15ena edició del 080 Barcelona Fashion

En aquesta quinzena edició, el certamen compta amb l’esponsorització i suport de les següents marques: Patrocinador principal: MORITZ; Patrocinadors: Solan de Cabras, Lavazza, Redken, Movistar i Rowenta. Col·laboradors: MAC, Coca Cola Iberian Partners, Olympus Pen, CND Beauty/Vinylux i My Taxy.
 
Nota als mitjans de comunicació 080 Barcelona Fashion: Els mitjans de comunicació poden acreditar-se a www.080barcelonafashion.cat.