• Els grups Joana Serrat, Oso Leone, La Sra. Tomasa, Mourn i Maika Makowsvki actuen en una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea
  • Els cinc grups formaran part del projecte europeu ETEP, que pretén afavorir la circulació del talent musical europeu
Els tres grups catalans Joana Serrat, Mourn, La Sra. Tomasa, i els dos mallorquins Oso Leone i Maika Makowsvki actuen al festival Eurosonic Noorderslag, que té lloc a Groningen (Països Baixos) del 14 al 17 de gener. El Departament de Cultura dóna suport a aquests grups per tal que participin en el festival.
 
Eurosonic Noorderslag és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea. En l’edició d’enguany hi ha prevista l’assistència de 35.000 visitants; hi participen prop de 3.700 professionals internacionals, entre els quals representants de més de 400 festivals europeus, es faran 300 concerts de grups provinents de diferents països i hi ha acreditats més de 200 mitjans de comunicació, fet que garanteix la màxima visibilitat dels artistes i ofereix a la indústria musical catalana una oportunitat per promocionar els seus artistes arreu d’Europa.
 
 El projecte europeu ETEP
 Els cinc grups han estat programats a Eurosonic Noorderslag mitjançant el programa European Talent Exchange Program (ETEP). Aquest projecte, subvencionat per la Unió Europea, té com a objectiu promoure i donar suport a la circulació del talent musical europeu a través de 80 festivals per tot el continent.
 
La participació al projecte ETEP, del qual n’és soci el Departament de Cultura, permetrà als grups catalans i mallorquins fer circular la seva música i incrementar les seves oportunitats de promoció en un mercat tradicionalment dominat per americans i anglosaxons. Així mateix, la participació va comportar un increment de les vendes (en forma de música en viu, de CD  o descàrregues d’Internet) dels seus productes musical dels grups i de les seves actuacions fora del territori català.
 
Les actuacions previstes són:
 
  
Més informació a: www.creativacatalonia.cat