Drets Socials

Benestar Social i Família ofereix 52.890 places del programa "Vacances en família" a la xarxa d'albergs de la Generalitat

query_builder   18 gener 2015 11:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família ofereix 52.890 places del programa "Vacances en família" a la xarxa d'albergs de la Generalitat

Un total de 10.306 famílies amb fills menors de 18 anys s’hi podran acollir, amb descomptes per les nombroses i les monoparentals
 
El termini per presentar les preinscripcions a través d’Internet comença demà i s’acabarà el 9 de febrer
El Departament de Benestar Social i Família obrirà demà el període de preinscripcions al programa “Vacances en família”. En aquesta onzena edició s’ofereix un total de 52.890 places, 4.509 més que l’any passat.
 
El programa facilita a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural.
                             
El preu del programa és de 26,90 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25%.
 
D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals tindran un 10% de descompte en tots els serveis. Un total de 374 famílies monoparentals i 1.126 nombroses es van beneficiar d’aquesta reducció en l’edició de l’any passat. Enguany es calcula que es podran beneficiar d’aquest programa un total de 10.306 famílies, 935 més que l’edició anterior.
 
L’objectiu de “Vacances en família” és posar en valor el temps que comparteixen pares i fills i intensificar els seus vincles afectius. A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social i de servei públic de les instal·lacions de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.
 
Des de la posada en marxa el 2005, 146.098 persones corresponents a 38.725 famílies han gaudit d’aquest programa i s’han fet 442.895 pernoctacions.
 
Compartir les activitats de lleure
 
“Vacances en família” també incideix en compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això s’han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, activitats de descoberta de l’entorn i la natura, cants, balls i tallers de manualitats, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, adreçats especialment a les famílies participants en el programa.
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
 
El programa s’adreça a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat. Els participants del “Vacances en família” tindran la possibilitat de passar les vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any i de diferent durada. Els períodes són Setmana Santa, estiu, els ponts de maig, de la Diada, d’octubre i de desembre, i els caps de setmana des del mes de març de 2015 al mes de febrer de 2016.
 
Les famílies interessades es poden preinscriure del 19 de gener al 9 de febrer al  web del programa o de la Secretaria de Família. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la seu de Loto Catalunya el dia 11 de febrer.
 
Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2015 i el febrer de 2016, podran fer la preinscripció entre l’1 i el 22 de juny.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia