Una nova sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), amb data de 18 de desembre de 2014, ha estimat el recurs interposat a instàncies del Departament de Benestar Social i Família contra la Resolució de 14 de maig de 2013, de la Direcció General de Migracions del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, de convocatòria de subvencions dins l’àrea d’integració de persones immigrants. La sentència anul·la la convocatòria i condemna l’Administració General de l’Estat al pagament de les costes processals.
 
Aquesta nova sentència s’afegeix a la del mateix TSJM de 3 de desembre de 2014 i significa que la Jurisdicció ordinària del Contenciós Administratiu fa seva i aplica la consolidada jurisprudència del Tribunal Constitucional (TC) a les convocatòries de subvencions en matèria d’integració d’immigrants, tot confirmant que aquesta és una matèria que s’inscriu dins de l’àmbit dels serveis socials.
 
També és rellevant, que aquesta sentència demostra que el TSJM considera que malgrat la convocatòria no sigui idèntica a les analitzades anteriorment pel TC, en el fons l’objecte de les subvencions és el mateix que es recull a l’article 138 de l’Estatut, referit a la integració dels immigrants, i per tant, li és d’aplicació la seva jurisprudència.
 
Cal recordar que l’article 138 de l’Estatut estableix que la Generalitat té la competència exclusiva en matèria de primera acollida de les persones immigrades, així com el desenvolupament i la regulació de les polítiques d’integració.