Empresa i Treball

L'empresa emergent lleidatana Imartec Energia instal·la la planta de biomassa més gran de la Catalunya Central

query_builder   18 gener 2015 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa emergent lleidatana Imartec Energia instal·la la planta de biomassa més gran de la Catalunya Central

 
·        La companyia ha instal·lat la caldera de biomassa a l’empresa berguedana Liven Snacks, productora d’aperitius, amb capacitat per a cremar 5.000 tones d’estella forestal a l’any.
 
·        Imartec Energia ha passat d’una facturació de 160.000 euros el 2012 als 1,8 milions d’euros de l’any passat, creant 8 llocs de treball.
 
·        És una de les empreses que formen part  de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida.
 
L’empresa emergent de Lleida Imartec Energia ha instal·lat la planta de biomassa per a ús industrial més gran de la Catalunya Central. Es tracta de la caldera de biomassa de la productora d’aperitius de Berga Liven Snacks, que tindrà capacitat per a cremar 5.000 tones d’estella forestal a l’any i evitar l’emissió de 2.500 tones de diòxid de carboni.
 
És un dels últims projectes d’Imartec Energia, una de les 15 empreses que formen part de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida. Es dedica a la instal·lació i implantació tecnològica de calderes de biomassa, al seu manteniment i al subministrament de fusta, tant per al sector primari, per a ús industrial, hotels o residències de gent gran, entre d’altres.
 
La companyia va ser fundada a finals del 2011 per dos socis. L’any següent va facturar 160.000 euros i el 2014 va arribar als 1,8 milions d’euros. Segons el director tècnic d’Imartec Energia, Marc Saló, “la biomassa tindrà un paper molt important al sector industrial, perquè els combustibles fòssils s’han encarit molt els darrers anys”. Les calderes de biomassa, assegura Saló, “suposen una bona oportunitat per a l’empresa, des d’un punt de vista ecològic però també pel cost: permeten un 50% d’estalvi respecte el cost d’altres sistemes energètics i redueix les emissions de diòxid de carboni”.
 
La companyia, que actualment compta amb un equip de 8 treballadors, comercialitza els seus productes a Catalunya i al nord de l’Estat espanyol, i ja tenen oberts projectes a Portugal. A curt termini treballen per introduir-se al mercat sud-americà.
 
 
L’acceleradora Start-up Catalonia de Lleida

L’objectiu de l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Lleida, ubicada a la seu de GLOBALleida, és que les companyies que passin pel programa incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d’internacionalització i creïn llocs de treball. Durant 6 mesos, cada empresa té un tutor i segueix un programa de capacitació d’enfocament pràctic per gestionar l’organització amb l’objectiu de créixer, tractant temes com el model de negoci, el màrqueting i les vendes, les finances, la cerca de finançament o la internacionalització.
 

La xarxa Start-Up Catalonia, que compta amb 7 acceleradores a tot Catalunya, s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia