Direcció General de Comunicació

#93

Acord per impulsar el procés polític per la transició nacional

query_builder   16 gener 2015 20:13

event_note Nota de premsa

#93

Acord per impulsar el procés polític per la transició nacional

Infografia
El president de la Generalitat, Artur Mas, va comparèixer davant dels mitjans de comunicació el passat 14 de gener per anunciar que “s’ha refet el pacte d’unitat per garantir la continuïtat del procés polític de transició nacional i portar-lo fins a la victòria”.
 
El cap de l’Executiu va anunciar “la recuperació del clima d’acord” després de reunir-se amb el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; i amb les presidentes de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, respectivament, i amb el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Vila d’Abadal.
 
En una compareixença posterior a la trobada, Artur Mas va informar que en el marc d’aquest pacte es va acordar l’avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya a aquest any 2015, just després de l’estiu. I que ell, com a president de la Generalitat, va decidir que serien el pròxim 27 de setembre, una data que va qualificar d’“emblemàtica” i “simbòlica”, perquè coincidirà amb el primer aniversari de la signatura del decret de convocatòria de la consulta.   
 
Durant les converses es va consensuar també que en aquests comicis hi hagués “llistes separades amb un full de ruta nacional compartit, que s’incorporarà en els programes electorals”.
 
Aquesta unitat d’acció que el president va destacar que s’ha pogut recuperar, va propiciar que s’hagi consensuat “reafirmar l’acord de legislatura” signat ara fa dos anys i, dins d’aquest acord, “prioritzar programes d’especial contingut social i educatiu”, com per exemple el pla d’actuacions contra la pobresa, centrat especialment en la pobresa infantil i l’energètica, per tal que es puguin “impulsar i culminar en els propers mesos”.
 
En aquest marc, el cap de l’Executiu també va anunciar l’acord de “reiniciar de forma immediata, en els propers dos o tres dies, totes les converses o negociacions per assegurar que el pressupost de la Generalitat d’aquest any 2015 es pugui arribar a aprovar”. “Farem el màxim esforç perquè hi hagi, en aquest sentit, un clima d’entesa”, ja que els pressupostos han de servir perquè el país funcioni més correctament els propers mesos.
 
Les converses mantingudes també van servir per decidir “impulsar i culminar les estructures d’estat” que estaven convingudes en l’acord de legislatura, així com “tota la legislació que calgui i les faci possibles”. Unes estructures que “són bàsiques per estar ben preparats de cara a la culminació d’aquest procés polític de transició nacional”, i que no només afectaran a les lleis, sinó també a tota la normativa interna pròpia de la Generalitat.
 
En paral·lel a aquesta acció, també va explicar  la decisió de “culminar l’aprovació d’una sèrie de lleis en tràmit al Parlament de Catalunya”, que són “de màxima importància” des del punt de vista del funcionament del país, de la seva economia i de l’acció social. Com a exemples, va citar la llei de Formació Professional, la llei de reforma del Servei d’Ocupació de Catalunya i la llei de simplificació administrativa. I va afegir que en aquesta agenda legislativa s’abordarà també l’Administració local per tal que “puguem tenir instruments propis del país i no haguem de dependre d’estructures centrals de Madrid per poder enfocar les properes eleccions catalanes”.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 286

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia