·         Quatre persones afectades lleus per la mala combustió d’una caldera (Maresme)
·         Rescat d’un alpinista ferit a Setcases (Ripollès)
·         Rescat d’una ciclista accidentada a Matadepera (Vallès Occidental)
 
Quatre persones afectades lleus per la mala combustió d’una caldera
Aquesta tarda, els Bombers de la Generalitat han revisat un habitatge, al número 5 del carrer Capellans d’Arenys de Mar, on hi havia quatre persones amb símptomes d’intoxicació per la inhalació de monòxid de carboni. Es tracta dels pares i dues filles menors de quatre anys que presentaven símptomes d’intoxicació lleu, les quals han estat evacuades a l’hospital de Mataró amb l’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat tres unitats.
Els efectius dels Bombers, que s’han desplaçat al lloc amb dues dotacions, han revisat les instal·lacions de l’immoble i han comprovat que la causa de la intoxicació era la mala combustió de la caldera.  L’han desconnectat a l’espera de l’arribada de la companyia del gas que ha revisat i precintat la instal·lació.
En aquest servei, del qual s’ha rebut l’avís a les 15.06 hores de la tarda, també han treballat efectius de la Policia Local.
 
 
Rescat d’un alpinista ferit a Setcases
Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) han treballat aquest migdia en el rescat d’un alpinista que ha resultat ferit a causa d’una caiguda a sota del Gra de Fajol, del municipi de Setcases. L’avís de l’accident s’ha rebut a les 11.28 hores. L’alpinista, un home de 44 anys veí d’Esplugues de Llobregat, ha resultat ferit als dos turmells. Un cop els efectius han localitzat el ferit, que l’acompanyava un grup de persones, l’han estabilitzat i l’han evacuat amb l’helicòpter fins a l’helisuperfície de Campdevànol on l’esperava l’ambulància del SEM per traslladar-lo fins al mateix hospital de Campdevànol.
 
Rescat d’una ciclista accidentada a Matadepera
A les 12.14 hores, moment en què s’ha rebut l’avís, els Bombers han realitzat un altre rescat. En aquest cas, es tracta d’una ciclista ferida a causa d’una caiguda mentre anava pel camí de la Riba de Matadepera. Al lloc, s’han desplaçat efectius del GRAE i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) amb el suport d’un helicòpter,  l’ambulància del servei i una dotació terrestre. Un cop a lloc, han realitzat les maniobres per tal d’estabilitzar la ferida, la qual ha patit ferides greus, i, posteriorment, mitjançant un gruatge amb l’helicòpter, l’han evacuat. Un cop fet el seu rescat, s’ha fet el trànsfert amb els serveis sanitaris del SEM, que ha activat una ambulància i  l’helicòpter medicalitzat, i l’han evacuat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 18 de gener de 2015
17.00 hores