• El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha posat aquest matí  la primera pedra de l’ampliació de la fàbrica que la multinacional alemanya té a Catalunya.
 
  • EGO Appliance Controls, que produeix circuits electrònics per a grans electrodomèstics, amplia les instal·lacions de Lliçà a causa del creixement del seu departament d’R+D+i i de l’increment del volum de fabricació.
 
  • Per aquest projecte, E.G.O Appliance Controls ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, Invest in Catalonia.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha posat aquest matí la primera pedra de l’ampliació de la planta que l’empresa alemanya E.G.O Appliance Controls té a Lliçà de Vall. Juntament amb Puig, també han participat  en l’acte la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu; el director d’Internacionalització i Inversions d’ACCIÓ, Joan Josep Berbel; l’alcalde de Lliçà de Vall, Andreu Carreras; el director general d’Operacions del Grup E.G.O, Karlheinz Hörsting i el director general d’Innovació i R&D d’E.G.O, Martin Wagner.
 
Felip Puig ha explicat que “el 41% d’empreses multinacionals amb presència a l’estat espanyol són a Catalunya. Això és possible pel compromís, la visió de convivència, d’integració i respecte per la diversitat que té la nostra societat”. El conseller ha remarcat que és per tot això que E.G.O, amb aquesta inversió, “garanteix la seva continuïtat a Catalunya, la permet créixer, produir més i contractar més gent”.

E.G.O Appliance Controls inverteix 8,8 milions d’euros durant el període 2014-2016 per ampliar les seves instal·lacions a Catalunya, una necessitat motivada per l’increment del volum de facturació i pel creixement dels departaments de Product Management i d’R+D+i dedicats als motors elèctrics, als mercats del rentat, la refrigeració i la cocció comercial amb inducció. L’ampliació de la planta de Lliçà de Vall suposa la creació de 60 llocs de treball que s’afegeixen als més de 220 que E.G.O Appliance Controls ja tenia a Catalunya.
 
L’empresa alemanya, que en aquest projecte ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, Invest in Catalonia, té a Catalunya el centre mundial de referència d’R+D de la divisió Wet&Cold del grup E.G.O. La planta catalana exporta més de 80% de la seva producció principalment a Alemanya, Itàlia, Eslovènia, Turquia i els Estats Units.
 
El Grup E.G.O és líder a Europa en el sistema d’inducció domèstica i, a més de Lliçà de Vall, disposa de centres d’R+D a Alemanya, la Xina i Mèxic. La filial catalana centra la seva activitat principal en el disseny i la fabricació de circuits electrònics destinats a controls de rentadores, assecadores, rentavaixelles i cafeteres. En el darrer any ha iniciat una nova àrea de negoci per a cuines comercials amb sistema d’inducció.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig durant l'acte de col·locació de primera pedra ampliació EGO

El conseller Puig durant l'acte de col·locació de primera pedra ampliació EGO
JPG | 1185

El conseller Puig durant l'acte de col·locació de primera pedra ampliació EGO (2)

El conseller Puig durant l'acte de col·locació de primera pedra ampliació EGO (2)
JPG | 1220