L’objectiu del concurs – que enguany arriba a la tercera edició -  és fomentar la formació en emprenedoria i l’esperit emprenedor entre l’alumnat d’FP
Fotografia de grup dels premiats i representants de les institucions
Fotografia de grup dels premiats i representants de les institucions
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, han lliurat aquesta tarda els guardons als guanyadors de la tercera edició dels Premis d’emprenedoria a la formació professional de les comarques gironines. Els centres premiats en la modalitat de cicle formatiu de grau mitjà són els instituts la Garrotxa, Bosc de la Coma i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, mentre que en la modalitat de cicle formatiu de grau superior el premi al millor projecte ha quedat desert, però el jurat ha fet tres mencions especials. Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte a l’Auditori Josep Irla de Girona, on també hi ha participat el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Ferran Roquer.
 
El concurs té com a principal objectiu impulsar la formació en el terreny de l’emprenedoria i alhora fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional. A través d’aquesta iniciativa, es vol millorar la capacitat dels centres per fomentar la generació de projectes d’autoocupació entre l’alumnat d’FP, i afavorir la capacitat dels alumnes per formular projectes d’empresa i d’autoocupació relacionats amb el sector que estudien.
 
El delegat del Govern ha destacat que el concurs  “té com a principal objectiu impulsar la formació en el terreny de l’emprenedoria i alhora fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional. Un esperit que sens dubte es reflecteix en els guardonats d’avui, que per arribar fins aquí han demostrat el seu caràcter emprenedor, la voluntat de superació, la capacitat d’esforç... en definitiva, la il·lusió per intervenir sobre el propi futur”.
El delegat ha volgut subratllar també que “aquestes actituds resulten imprescindibles per construir el nostre país en el futur, però també des d’avui mateix. Per això el Govern treballa en la seva consolidació. I una de les eines que ens han de permetre avançar en la línia de la formació dels nostres joves és la futura llei de la formació professional, que ja ha superat el primer tràmit parlamentari, i que es constituirà com un marc que donarà moltes possibilitats als centres d’FP, per fer un pas endavant en la millora de l’èxit escolar dels nostres alumnes”.
Per la seva banda el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial ha destacat “que l’emprenedoria creix a Catalunya, i s’ha de promoure com una oportunitat que es basa en idees creatives de negoci”. En aquest sentit ha assenyalat que “les qualitats per ser un emprenedor s’eduquen i el que afegeix valor a l’emprenedoria són les idees innovadores”.
 
Enguany s’han presentat 13 projectes a concurs i els projectes que han rebut guardó i menció són:
 
-       Millor projecte de Grau Mitjà: Can Mas Nou Horta km0, de l’alumne Joan Pujol Viader, de l’Institut Garrotxa d’Olot, i que ha cursat el cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària, i dels alumnes Joan Roqueta, Marc Toboso i Martí Vilares, que han cursat el CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l’Institut Bosc de la Coma, i Eva Aymerich i Rubén Pérez, que han cursat el CFGS de Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.
 
-        Projectes amb menció del jurat en la modalitat de Grau Superior:
o    Menció “Millor idea” al projecte Descobrint els racons del Gironès, de l’alumna Yexania Ossa Triviño, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona.
o    Menció “Millor presentació” al projecte Global Estudio, dels alumnes Izan Vargas i Daniel Martinez, de l’Institut Sant Feliu de Guíxols.
o    Menció “Millor plantejament col·laboratiu” al projecte Menjàlia dels alumnes Albert Palomé, Laura Ramos, Ariadna Ripoll, Ramon Carreras i Roger Nicolau, de l’Institut Montilivi de Girona.
 
Durant l’acte de lliurament, el propietari de l’empresa La Vinyeta, Josep Serra, ha fet la conferència inaugural, i la directora comercial i d’exportació de Trias Galetes – Biscuits SA, Maria Trias, ha fet la valoració del projecte del guanyador del cicle de grau mitjà de l’institut La Garrotxa. El jurat del concurs està format per representants dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, de PIMEC, FOEG i de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup dels premiats i representants de les institucions

Fotografia de grup dels premiats i representants de les institucions
JPG | 1113

Un moment de la cerimònia

Un moment de la cerimònia
JPG | 1077