• Els Bombers i el CAT112 reben aquest premi com a reconeixement a la seva tasca i col·laboració amb la FEEC
 
La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha lliurat aquest vespre un reconeixement als Bombers de la Generalitat, en concret a la unitat del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). El reconeixement s'ha dut a terme en el marc de la festa anual de la FEEC que, sota el lema “FEEC 2015, un any de novetats”, s'ha celebrat avui al Born Centre Cultural, a Barcelona.
 
El reconeixement d'avui ha estat lliurat com a agraïment a l'àmplia col·laboració entre ambdues institucions. Els Bombers de la Generalitat-GRAE i la FEEC col·laboren de manera continuada en accions diverses de formació, en l'impuls i el desenvolupament de programes de seguretat al medi natural i en la difusió conjunta de campanyes amb consells preventius de seguretat en l'àmbit de la pràctica d'activitats esportives i de lleure a la muntanya, així com en altres accions de caire tècnic i operatiu. 
 
El cap de la Divisió de Grups Operatius Especials, Sebastià Massagué, i el cap de la Unitat Tècnica dels GRAE, Joan Borràs, han estat els representants del cos de Bombers que han recollit aquest reconeixement. Per Massagué, el reconeixement és mutu, atès que “des del cos de Bombers de la Generalitat i, en concret, des de la nostra unitat GRAE, valorem molt la tasca conjunta i continuada que desenvolupem amb la FEEC”. Per al cap de la Divisió de Grups Operatius Especials dels Bombers de la Generalitat també és importantíssima l’especial implicació de la FEEC “en l’impuls de la prevenció dels accidents a la muntanya i en les accions formatives en l’àmbit de les activitats al medi natural. Els Bombers de la Generalitat i la FEEC compartim la mateixa filosofia, que pivota sobre dos aspectes bàsics en la pràctica de qualsevol activitat al medi natural: la informació i la formació prèvies”.
 
La  Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya també ha reconegut el servei del telèfon d’emergències de Catalunya CAT112. El director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència de Catalunya CAT112, David Ciudad, ha agraït el reconeixement “a la feina que cada dia els nostres professionals duen a terme per garantir la seguretat i assistència dels serveis d’emergències a tots els ciutadans”.
 
Ciudad ha destacat que el CAT112 treballa per millorar la capacitat de resposta davant els requeriments dels practicants d’esports a la muntanya, excursionistes i persones que viuen en nuclis aïllats o de difícil accés. Amb tot, ha recordat que el 25% del territori, especialment l'alta muntanya, no disposa de cobertura telefònica de cap companyia de telefonia mòbil, amb la qual cosa resulta impossible trucar al 112.
 
Per millorar la capacitat de resposta dels serveis públics, el CAT112 fa anys que impulsa la col·locació de pals senyalitzadors de zones de cobertura en les rutes excursionistes més transitades que passen per zones d’"ombra de cobertura". Per exemple, ja hi ha pals senyalitzadors a la muntanya de Montserrat, al Parc Volcànic de la Garrotxa i en altres parcs de la demarcació de Barcelona. Altres iniciatives han estat dotar d’una matrícula els masos i cases aïllades d’Osona per geolocalitzar ràpidament la trucada en cas que pateixin una emergència.
 
L’any 2014, el CAT112 va ser reconegut per l’Associació Europea de Telèfons d’Emergències com un dels serveis de referència del continent europeu, i va ser guardonat amb l’Outstanding Emergency Call Centre. En les darreres enquestes òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió, més del 85% dels ciutadans que han trucat al 112 qualifiquen el servei rebut com a “bé i molt bé”.