Incasòl

L'Incasòl inicia les obres de protecció dels talussos del penya-segat del castell a Móra d'Ebre, Ribera d'Ebre

query_builder   22 gener 2015 13:38

event_note Nota de premsa

L'Incasòl inicia les obres de protecció dels talussos del penya-segat del castell a Móra d'Ebre, Ribera d'Ebre

L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres de protecció i estabilització dels talussos del penya-segat del castell sobre els edificis del carrer de Gràcia i el passeig de l’Ebre, a Móra d’Ebre.
 
El Ple municipal de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha encarregat a l’Incasòl la gestió d’aquest projecte que serà finançant a càrrec del pressupost municipal. Té un cost de 360.102,70 € (IVA exclòs) i serà executada per l’ l’UTE Construcciones Jaén Vallés SL-Urcotex SL en un termini de 5 mesos.
 
El marge dret del riu Ebre, en el seu pas pel municipi, s’ha anat erosionant al llarg del temps per les avingudes del riu tot formant uns penya-segats de caire vertical. En la seva base, on hi ha llims i còdols poc cementats, s’han format coves de certa profunditat que poden derivar en una fallida del terreny. Els talussos que envolten la base del mur perimetral del castell han estat castigats per l’erosió de la climatologia i és en carrer de Gràcia i el tram final del passeig de l’Ebre on els habitatges suporten amb major grau petits despreniments de còdols dels paraments dels penya-segat del castell que afecten les cobertes de les edificacions.
 
La intervenció consistirà en evitar el deteriorament dels talussos mitjançant una malla de triple torsió que recobrirà la superfície a protegir juntament amb una malla interior de polipropilè que retindrà els còdols fins la capacitat resistent que imprimeix la malla d’acer i els perns ancorats en el penya-segat. Tota la intervenció seguirà el criteri de donar un acabat harmònic amb la zona i, on sigui possible, regenerar-ne la vegetació.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 30

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia