Entre els dies 26 i 28, se celebraran diversos actes amb motiu del Dia internacional en memòria de les víctimes de l’holocaust.
El rabí Alain Michel, doctor en Història, oferirà el pròxim 28 de gener, al Seminari Conciliar de Barcelona la conferència que porta per títol La Shoah entre absolu et relatif et entre particularisme et universal. Reflexions autor des aproches d’André Neher et de Manitou (Rev Léon Askenazi).
 
Aquest acte serà presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Ha estat organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya i la B’nai B’rith Nahmánides Barcelona, amb la participació del director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell.
 
Alain Michel és ciutadà francès i israelià, a on resideix actualment. Amb una rica trajectòria en els àmbits de l’ensenyament i el servei espiritual, actualment es dedica a la investigació històrica. És portaveu de l’institut d’estudis del Judaisme per a cristians ‘Monsegnieur Decourtray’ i de Yad Vashem. Traductor i autor d’una desena de llibres sobre judaisme, és també director de les edicions Elkana, a Jerusalem.
 
La conferència tindrà lloc el 28 de gener, a les 20.00 h, al Saló d’actes del Seminari Conciliar de Barcelona. Carrer Diputació, 231.
 
Altres actes
D’altra banda, el Parlament de Catalunya celebrarà un acte de commemoració que ja és tradicional i al que assisteixen autoritats i representants de les diferents confessions religioses,  que enguany tindrà lloc el pròxim 26 de gener al Palau del Parlament. 
 
El dia 27, la Filmoteca de Catalunya acollirà al matí la sessió Cinema, memòria, pau i drets humans, arran d’un conveni de col·laboració amb els departaments d’Ensenyament i de Governació i Relacions Institucionals. El mateix dia aquest Departament de Governació ha organitzat pel vespre una conferència a càrrec de Dory Sontheimer, autora del llibre Les set caixes. La conferència, que porta per títol  Les set caixes. La història de l’Europa del segle XX a través d’un testimoni familiar tindrà lloc a les 18.00 h al Palau de la Generalitat i comptarà amb la vicepresidenta i titular de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega.