El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna enèrgicament l’homicidi ahir d’una dona a Terrassa, després que els Mossos hagin confirmat que es tracta d'un cas de violència masclista, i la doble agressió a dues dones de Mataró, presumptament a mans de l'ex parella d’una d’elles, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha reiterat, en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya, el compromís de continuar treballant per avançar en la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció, i el suport a la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn. La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha explicat que “la violència masclista és una xacra estructural de la nostra societat que en moltes de les seves expressions encara està naturalitzada i costa d’identificar”. Montse Gatell ha recordat que “els assassinats masclistes que ens colpegen són la punta d’un iceberg que amaga una realitat complexa, silenciosa i soterrada causada per les desigualtats de gènere que encara existeixen”.
 
La presidenta de l’ICD ha demanat “la implicació i el compromís personal de cadascú per incorporar els valors de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el dia a dia i en totes les relacions, i fermesa contra qualsevol expressió de la violència masclista”. Montse Gatell ha demanat a les dones que es trobin en situacions de violència masclista i a les persones del seu entorn que truquin al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900 900 120 o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.