El conseller de Justícia ha fet una crida a “obrir una etapa en què la col·laboració interacadèmica suposi un nou impuls per enfortir allò que totes les acadèmies tenen en comú”
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha presidit avui la cloenda del curs acadèmic del Consell Interacadèmic de Catalunya, ha recordat que “estem treballant en la constitució de l’Acadèmia de Catalunya, un ens que, amb l’ajut dels acadèmics del país, ha de reforçar la tasca que cadascuna de les acadèmies catalanes duen a terme en investigació, divulgació i servei a la societat”.
 
En aquest sentit, el titular de Justícia ha fet una crida a “obrir una etapa en què la col·laboració interacadèmica suposi un nou impuls per enfortir allò que totes les acadèmies tenen en comú”. Alhora, Gordó ha instat les acadèmies a treballar “sense perdre l’esperit d’ambició, de curiositat, de sentit constructiu, de col·laboració, d’humilitat, de treball, de perseverança, de servei a la societat, d’investigació, de projecció i de recerca per un món i per un futur millors”.
 
Durant el seu parlament, Gordó, que ha fet referència a les acadèmies de l'època de la Mancomunitat com una part important de les estructures d’estat, ha afirmat que moltes de les acadèmies que hi havia a Catalunya en aquell moment ja feia anys que existien. Concretament, el conseller de Justícia ha explicat que durant el segle XVIII, amb l’entrada de la pagesia a la vida pública catalana, quan les ciutats es van començar a poblar, “es van constituir, l'any 1764, les primeres acadèmies del país”.
 
Per acabar, Germà Gordó ha animat els assistents “a confiar en el futur, en nosaltres mateixos, a treballar pel progrés de tots i a fer-ho de forma conjunta”.