· Els detinguts van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Ponent, van detenir el dia 15 de gener un home i un dona, de 43 i 44 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida (Segrià), com a presumptes autors dels delictes de detenció il·legal i explotació sexual. A més, a l’home se li imputa un delicte d’agressió sexual.
 
Pels volts de les 21.45 hores del 14 de gener una noia, de 19 anys i de nacionalitat romanesa, es va presentar a la comissaria de Lleida denunciant que havia estat retinguda contra la seva voluntat en un pis de la ciutat, on era obligada a exercir la prostitució.
 
La víctima va explicar que al juny de 2013 va venir de Romania a Lleida per una oferta de treball que li havia fet un compatriota seu. Aquest no va anar a recollir-la a l’aeroport de Barcelona, per la qual cosa va contactar amb una amiga que la va portar fins un domicili de Lleida. Posteriorment, al domicili es va presentar una parella romanesa, que li va dir que havia vingut a treballar de prostituta i la van traslladar per la força a un pis del carrer Cardenal Cisneros de la ciutat.
 
Durant aquest any i mig ha estat coaccionada i retinguda dins una habitació, on era obligada a practicar tot tipus de serveis sexuals, en contra de la seva voluntat. Els seus captivadors només la deixaven sortir del pis en contades ocasions, per atendre algun servei a domicili. Al llarg del seu captiveri ha estat víctima d’insults, maltractes i vexacions per part de l’esmentada parella. Fins i tot el seu segrestador l’havia agredit sexualment en diverses ocasions.
 
Finalment, va explicar que gràcies a l’amistat que havia fet amb un client habitual, el passat dia 13 s’havia pogut escapar de l’esmentat domicili, aprofitant un moment en que s’havia quedat sola.
 
Arran de la denúncia, diversos agents d’investigació es van adreçar a l’habitatge on haurien passat els fets. Allí van contactar amb tres persones, la parella denunciada i una jove que va manifestar que practicava lliurement la prostitució en una de les habitacions del pis.
 
Seguidament, els mossos van comprovar que al lloc hi havia diverses pertinences de la denunciant, entre les quals van trobar la documentació personal, que era guardada sota clau pels dos presumptes captivadors. Aquests van quedar detinguts per la seva presumpta implicació amb el fets denunciats.
 
El pis va quedar precintat policialment i al llarg del dia següent els mossos van efectuar una entrada i perquisició per la recollida de proves incriminatòries. Durant l’escorcoll es van trobar diversos indicis que confirmarien la versió de la víctima.
 
Un cop acabades les indagacions, els dos detinguts van passar el 17 de gener a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots dos.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 23 de gener de 2015