Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Interceptades al Baix Ebre 7 motocicletes que circulaven per vials no aptes dins del medi natural

query_builder   23 gener 2015 14:27

event_note Nota de premsa

Interceptades al Baix Ebre 7 motocicletes que circulaven per vials no aptes dins del medi natural

Davant les reiterades queixes rebudes del territori, Agricultura, a través del cos d’Agents Rurals, intensifica les seves actuacions a les Terres de l’Ebre
 
Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi han localitzat i interceptat aquest mes de gener un total de 7 motocicletes en dos serveis d’accés motoritzat a la comarca del Baix Ebre. Aquestes actuacions van comportar la denúncia de tots set conductors per circular per vials no aptes per a la circulació amb vehicles de motor. A més, dos conductors tampoc no complien els requisits previstos al Reglament general de circulació i de vehicles.
 
La primera actuació es va realitzar el dimarts 6 de gener. Els Agents Rurals van interceptar dues motocicletes tipus enduro que circulaven per una sendera forestal dins el terme municipal de Bítem, de Tortosa.
 
Posteriorment, el diumenge 11 de gener, la mateixa unitat dels Agents Rurals va ser testimoni del recorregut efectuat en una sendera per un total de 5 motocicletes de muntanya, les quals van ser interceptades a la confluència d’aquest vial prohibit amb una pista forestal asfaltada, a la mateixa zona que les anteriors.
 
La Llei d’accés motoritzat al medi natural i el reglament que la desplega prohibeixen, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es trobin degudament senyalitzades.
 
Seguiment i control de la circulació motoritzada
Agents rurals de l’Àrea Bàsica del Baix Ebre han intensificat encara més les actuacions de control motoritzat arran de les reiterades queixes rebudes d’entitats locals, i també de propietaris de finques particulars i associacions excursionistes i ciclistes, entre d’altres. Concretament, les queixes es concentren en les molèsties i afectacions que ocasionen aquest tipus d’activitats esportives quan es realitzen de manera no cívica i al marge de la legalitat. Així, els agents han reforçat en diverses zones de la seva demarcació les actuacions consistents en la localització i el seguiment de vials amb evidències de ser utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, i també han intensificat els controls rutinaris als punts més confluïts per aquests tipus d’activitats.
Aquests controls afecten també altres comarques de les Terres de l’Ebre amb afluència de motoristes com pot ser la Ribera d’Ebre, on el cap de setmana passat es va dur a terme un servei especial de control d’accés motoritzat.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia