• L’entitat financera pública concedeix dos préstecs participatius de 100.000 euros cada un a GYM FOR LESS i a GEENAPP a través de la línia de coinversió amb Business Angels d’IFEM.
  • A través d’aquesta línia de cofinançament públic-privat, l’ICF ja ha finançat un total de 32 start-up per un import de 4,1 milions d’euros.
L’Institut Català de Finances (ICF) ha finançat dues noves start-up catalanes, mitjançant un préstec participatiu de 100.000 euros a cada una, a través de la línia de coinversió amb Business Angels d’IFEM, adreçada al foment de l’emprenedoria i el finançament d’empreses innovadores de nova creació amb un alt potencial de creixement.
 
L’entitat financera pública catalana ha participat en la primera ronda de finançament de les start-up GYM FOR LESS i GEENAPP.
 
GYM FOR LESS, fundada a finals de 2013, és una plataforma web i mòbil (www.gymforless.com) que comercialitza accessos per a gimnasos, SPA i altres centres de fitness. A través d’aquesta plataforma els usuaris poden utilitzar les instal•lacions d’aquests establiments de manera puntual i econòmica. Per a l’establiment, la plataforma li serveix com a agregador de demanda, ja que li permet obtenir clients a través d’un nou canal i rendibilitzar les instal·lacions.
 
L’ICF ha cofinançat aquest projecte juntament amb una ronda de finançament d’inversors privats de 250.000 euros, en la qual han participat Business Angels provinents de la Xarxa d’Inversors Privats Keiretsu.
 
GEENAPP, fundada l’abril de 2013, és una plataforma de promoció d'aplicacions (www.geenapp.es) que persegueix que desenvolupadors, agències de mitjans i publicistes aconsegueixin més usuaris a les seves aplicacions. La plataforma, totalment automatitzada, permet a les agències i xarxes de publicitat mòbil augmentar el nombre d’instal·lacions de les aplicacions dels seus clients i, als publicistes, monetitzar el seu trànsit web.
 
L’ICF ha cofinançat aquest projecte juntament amb una ronda de finançament d’inversors privats de 100.000 euros, en la qual han participat Business Angels provinents de la Xarxa d’Inversors Privats IESE.
 
Amb aquestes dues noves inversions, l’ICF ja ha finançat a través d’aquesta línia de cofinançament públic-privat, un total de 32 start-up per un import de 4,1 milions d’euros. A aquest import, s’hi han de sumar els 8,9 milions d’euros aportats per altres inversors provinents de diverses xarxes de Business Angels, de les 13 que té homologades l’institut: ESADE Ban, IESE, Keiretsu Forum, BCN Business Angels, Antai, Economistes Ban, Eix Technova, BANC, Seed Rocket, First Tuesday, Know Capital, Necotium i Reus Tarragona BA.
 
A través d’aquesta línia, que compta amb recursos provinents de fons estructurals europeus (FEDER), l’ICF pot arribar a invertir en una empresa innovadora de nova creació, mitjançant préstecs participatius, fins a un màxim de 200.000 euros per projecte, el mateix que un inversor privat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 63