Salut

L'ampliació de l'hospital de Viladecans permetrà incrementar la seva capacitat de resolució

query_builder   23 gener 2015 19:18

event_note Nota de premsa

L'ampliació de l'hospital de Viladecans permetrà incrementar la seva capacitat de resolució

L’ampliació donarà resposta a les necessitats assistencials de la població del Baix Llobregat Litoral i Viladecans
 
L’hospital comptarà amb 152 llits i un mínim del 20% de les habitacions seran individuals
 
L’àrea quirúrgica disposarà de 7 quiròfans i una àrea de cirurgia menor ambulatòria
Aquesta tarda s’ha presentat a diverses entitats veïnals el pla funcional d’ampliació de l’hospital de Viladecans a càrrec del director dels sectors sanitaris Baix Llobregat Centre - Litoral i L'Hospitalet de Llobregat del Servei Català de la Salut, Daniel Fernández, i del director de l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, Jordi Monedero.
 
Amb aquesta ampliació l’hospital de Viladecans millorarà la capacitat de resolució, mantenint la cartera de serveis actual; i cobrirà com a hospital bàsic de referència les necessitats assistencials de més de 180.000 veïns de cinc poblacions del Baix Llobregat: Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat.
 
L’ampliació comporta un increment del 90% de la superfície construïda, que passarà de 13.500 a 25.700 m2. L’increment de superfície possibilita que s’augmenti el nombre de llits d’hospitalització fins a 152 llits, el que permetrà aconseguir que un mínim del 20% de les habitacions siguin individuals i la resta siguin habitacions dobles. Aquesta actuació comporta una millora notable en l’estructura actual de l’hospital que encara compta amb un nombre significatiu d’habitacions amb 4 llits.
 
Altres millores destacades es concentren a l’àrea quirúrgica: actualment l’hospital de Viladecans compta amb 5 quiròfans separats en dos blocs i passarà a tenir un sol bloc de 7 quiròfans un dels quals es destinarà a urgències. A més, properament a l’àrea quirúrgica s’hi ubicarà un àrea de cirurgia menor ambulatòria.
 
L’àrea d’urgències passa de 24 boxes a 38 boxes, amb 6 boxes addicionals per a l’atenció al pacient greu. L’espai de consultes externes s’incrementa en un 54%, passant de 43 consultes o gabinets d’exploració actuals a 66 espais.
 
A més en el marc del Pla de Salut de Catalunya, es recullen els efectes dels canvis en el model assistencial com ara les alternatives a l’hospitalització convencional, potenciant l’hospitalització domiciliària i l’hospital de dia que passa de tenir 8 places a 21 i addicionalment comptarà amb 4 places per a pacients oncològics d’acord amb el model d’atenció oncològica de l’Institut Català d’Oncologia (ICO).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia