El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 23 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 25 de gener, s’ha registrat un accident de trànsit amb una víctima mortal al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre ha tingut lloc aquesta tarda a la N-340 a l’altura del Vendrell, quan un turisme i una motocicleta s’han accidentat i ha resultat mort el conductor i únic ocupant del vehicle de dues rodes.  
 
Quant a mobilitat, convé destacar la incidència viària d’avui diumenge a la C-16 a Berga en ambdós sentits. Com a conseqüència del vent intens ha quedat malmès el revestiment del túnel de Berga, al punt quilomètric 99 de l’Eix del Llobregat. Els danys ocasionats han obligat a restringir totalment la via des de les 09.45 h del matí i durant la restricció els vehicles han estat desviats cap a la C-1411a en sentit nord i per la BP-4654 en sentit sud. Aquesta situació s’ha mantingut fins a les 17.15 h, quan s’ha pogut reobrir totalment la carretera. L’SCT ha recomanat als usuaris avançar i esglaonar el retorn des del Pirineu per evitar complicacions viàries greus a la C-16. Al llarg de la tarda hi ha hagut un tram de 5 km de lentitud entre Berga i Cercs.      
 
Aquesta tarda de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona també han estat transitades la N-260 entre Toses i Ribes de Freser, la C-17 a Ripoll i la B-23 a Esplugues de Llobregat. D’altra banda la N-340 al Vendrell ha patit restriccions de trànsit i retencions per l’accident mortal registrat i al migdia ha estat tallada la N-141C a Collsuspina per l’incendi d’uns matolls al lateral de la via.
 
També com a conseqüència del vent fort en aquests moments està tallada la BV-4024 entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal. Al llarg d’avui diumenge aquesta inclemència meteorològica ha provocat la caiguda de diversos arbres que han obstaculitzat el trànsit a la N-260 a Toses i a Ribes de Freser, a la GI-513 a Bàscara i a la C-150a a Cornellà del Terri.  A més, el vent ha malmès un cablejat elèctric i s’ha hagut de tallar la GI-634 a Colomers. D’altra banda la GIV-6216 a Torroella de Fluvià ha estat tallada per un turisme amb remolc que ha bolcat arran de les ratxes fortes de vent.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents, d'acord amb les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per fortes ventades, i des de l’SCT es recomana seguir aquests consells viaris per evitar accidents en la conducció amb aquesta inclemència meteorològica: 
 
  • A la carretera, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via
  • Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar
  • Abans de desplaçar-vos, manteniu-vos informats de les incidències viàries al web: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
 
Segons l’SMC les ratxes superiors als 90 km/h es podran donar fins demà al migdia a les cotes altes del terç nord.