• En les últimes hores les incidències s'han reduït significativament i el nombre de trucades al telèfon d'emergències 112 s'ha estabilitzat.
  • El pla PROCICAT queda en situació d'avís de prealerta ja que fins demà al migdia les ventades encara podran afectar a les cotes altes del Pirineu, tot i que amb menor intensitat.
  • D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla INUNCAT per fort onatge a l’Empordà que continuarà demà.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) tanca la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents perquè les incidències en el territori han disminuït notablement en les darreres hores, s’ha donat per finalitzada la mobilitat derivada del retorn del cap de setmana i la previsió indica que l’episodi continuarà anant a menys de cara a aquesta matinada i demà dilluns.
El pla queda ara en situació de Prealerta, ja què segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi durarà encara fins demà dilluns a migdia, tot i que només afectarà les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, llevat de la comarca de la Vall d’Aran i ho farà amb menys intensitat que el cap de setmana i no s'espera que se superin els 90 km/h.
Protecció Civil de la Generalitat recomana mantenir la precaució en les activitats de muntanya i en els desplaçaments en carreteres de muntanya, sobretot les secundàries davant la possibilitat de caiguda d'arbres pel vent. Consulteu sempre el butlletí de perill d'allaus (BPA) abans de fer activitats de muntanya per evitar accidents per allaus.
 
Estat de la mar
Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del pla especial per inundacions INUNCAT ateses les previsions de mala mar al litoral nord. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’esperen onades superiors als 2,5 metres d’alçada (maregassa) a l’Alt i Baix Empordà i la Selva. Les onades màximes s'assoliran al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons del nord.
Eviteu accedir a les zones del litoral on el mar estigui alterat i l'onatge afecti la costa. Respecteu el tancament de passeigs marítims, espigons, ports, platges i altres que per seguretat s'hagin fixat. Si voleu observar el fenomen feu-ho a una distància de seguretat que eviti que l'onatge us pugui afectar.
 
Precaució amb els sistemes de calefacció 
Davant el fred, Protecció Civil de la Generalitat recorda que és important fer un bon ús dels aparells de calefacció i tenir en compte les recomanacions per evitar intoxicacions i asfíxies amb calderes, escalfadors i generadors elèctrics. És essencial que us assegureu que hi ha una bona ventilació, que les reixetes no estan obstruïdes, i que obriu les finestres uns minuts cada dia per garantir l’entrada d’oxigen. També és fonamental que comproveu que el tir de la xemeneia està obert i que retireu les cendres regularment. Teniu més consells de Protecció Civil per evitar accidents per inhalació de monòxid de carboni a http://interior.gencat.cat/intoxicacioestufes

També estigueu especialment atents a la gent gran (familiars o veïns) durant aquests dies perquè es protegeixin adequadament del fred. Tingueu en compte que, juntament amb els nens petits, són els més vulnerables. Eviteu els canvis sobtats de temperatura, i vestiu-vos amb diverses capes de roba, us ajudarà a mantenir la calor corporal durant més temps