FOTO WEB
Un moment de la jornada.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va organitzar el passat dijous, a Barcelona, una jornada informativa sobre el nou Reglament 1169/2011 de la informació alimentaria.
 
El Reglament (UE) número 1169/2011, del Parlament Europeu i del Consell, de 25 d’octubre de 2011, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor és d’aplicació des del dia 13 de desembre de 2014, i té com a objectius: garantir un alt nivell de protecció dels consumidors; establir els principis, requisits i responsabilitats de l’etiquetatge dels aliments; garantir una informació de fàcil comprensió per al consumidor; i actualitzar, simplificar i refondre diferents normatives.
 
Així, regula la informació que les empreses han de posar a les etiquetes dels aliments per a informar als consumidors i que ells puguin fer una tria responsable.
 
Les principals novetats que aporta aquest reglament se centren en el següent: manera d’indicar les mencions; país d’origen; la indicació del nom dels olis i greixos vegetals; data de congelació; embolcalls d’embotits: cal indicar, en el seu cas, que l’embolcall d’un embotit no és comestible; productes glacejats; nanomaterials; venda a distància; productes amb cafeïna; al·lèrgens; i informació nutricional.
 
Les administracions públiques realitzen el control oficial de l'etiquetatge dels aliments. Així, des del DAAM es vetlla per a què els establiments elaboradors etiquetin correctament els aspectes de qualitat dels aliments.
 
La jornada va comptar amb una ponent per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Natural (MAGRAMA), Teresa Calvo, que va participar en els grups de treball de la Comissió d'aquest Reglament, i la directora de Dret Alimentari del servei jurídic de la Federació espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), Montse Prieto, coordinadora del grup de treball que va elaborar les Guies de la FIAB sobre el Reglament 1169 i que forma part dels grups de treball del sector a nivell europeu, en definitiva, persones que han estat en la redacció d’aquest Reglament. En la jornada van assistir més de 50 persones, totes amb tasques relacionades amb el control oficial de l’etiquetatge al llarg de tota la cadena: Agència Catalana del Consum, Agència de Salut Pública de Catalunya, i el DAAM.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.