TES
  • L’empresa escandinava inaugura a l’Aeroport del Prat les oficines corporatives per al sud d’Europa i anuncia per l’any vinent noves rutes a los Angeles, San Francisco, Nova York, Miami i Orlando
 
  • Norwegian posarà en servei l’estiu vinent un quart avió des de Barcelona que li permetrà llençar 5 noves rutes al Regne Unit, Croàcia, Dinamarca i Noruega
 
  • Santi Vila valora de forma molt positiva l’expansió de la companyia perquè contribueix a posicionar l’aeroport barceloní com a hub de connexions entre Amèrica i Àsia
 
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat avui les noves rutes que la companyia Norwegian oferirà als Estats Units des de l’aeroport de Barcelona al 2016, concretament a los Angeles, San Francisco, Nova York, Miami i Orlando. Vila ha assistit aquest matí a la inauguració de les oficines per al sud d’Europa que l’empresa escandinava de low cost ha obert a l’Aeroport del Prat. Per a Vila, aquest tipus d’ofertes “ens consoliden en una molt bona posició i estan en la línia dels objectius que perseguim: convertir-nos en un veritable hub. En aquest sentit, el conseller també ha remarcat que els plans de futur de la companyia noruega també preveuen, a mig termini, la possibilitat d’establir rutes amb Amèrica del Sud i Àsia.
 
Sobre la privatització d’AENA que impulsa el govern espanyol, Vila ha insistit que tal i com la planteja actualment l’Estat “no afavoreix el marc de competència en la mesura en què passem d’un únic agent públic a un únic agent privat i no hem resolt entrar en una dinàmica real de competència als aeroports espanyols”. “El Govern de Catalunya ho lamentem –ha afegit- perquè discrepem d’aquest model i confio que no es prenguin decisions irreversibles  que impedeixen progressar en la línia de la competència dels aeroports”.
 
 
Les noves instal•lacions
 
Les noves instal·lacions de Norwegian, de prop de 600 metres quadrats, ocupen la seu de l’antiga oficina executiva del Pla Barcelona d’Aena, des d’on es va coordinar l’expansió de l’aeroport entre els anys 2000 i 2009. L’oficina corporativa de Norwegian a Barcelona no és una seu territorial, sinó que assumirà algunes de les funcions d’una seu central, com ara bona part de les activitat de màrqueting (online i offline), vendes, ingressos per serveis complementaris o la coordinació d’un cert nombre d’aeroports, entre d’altres.
 
L’oficina estarà plenament operativa a partir de la primera setmana de febrer i hi treballaran 35 persones, que arribaran a ser-ne 50 a mig termini. La base operativa de Norwegian a la T2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat ja dóna feina a més d’un centenar de persones, entre pilots i tripulants de cabina, nombre que s’incrementarà el 2015 amb l’expansió de la base prevista per al mes de juny. Així doncs, entre l’oficina corporativa i la base operativa, el nombre d’empleats de Norwegian a Barcelona se situarà per damunt de les 150 persones durant aquest any.
 
La base operativa de Norwegian a Barcelona es va inaugurar l’abril del 2014, amb tres avions. A partir del juny del 2015, es posarà en servei un quart avió (Boeing 737 amb capacitat per 186 places), la qual cosa permetrà el llançament de cinc noves rutes aquest estiu: Birmingham al Regne Unit, Dubrovnik a Croàcia, Billund a Dinamarca, i Stavanger i Trondheim a Noruega.
 
El total de rutes de Norwegian a Barcelona passarà d’11 de l’estiu de 2014 a 15 l’estiu del 2015 —a 8 països d’Europa. El nombre de vols a Barcelona s’elevarà, així doncs, fins a 158 per setmana, amb una capacitat total de 29.388 places setmanals.
 
Seguint el recent èxit de la seva base de vols de llarg radi a l’aeroport londinenc de Gatwick, Norwegian oferirà rutes transoceàniques a l’Aeroport de Barcelona-el Prat a partir de finals de 2016.
 
 
Un creixement del 36% a Barcelona el 2014
 
Norwegian Air Shuttle ASA, que opera sota la marca comercial Norwegian, és una aerolínia de baix cost que cotitza a la borsa de valors d'Oslo. Norwegian és la segona aerolínia a Escandinàvia i la tercera companyia aèria de baix cost a Europa, amb 24 milions de passatgers transportats el 2014, no tan sols a Europa sinó també a Àsia i als Estats Units, dos dels mercats de creixement de la companyia.
 
A Barcelona, Norwegian va tancar el 2014 amb un total de 828.218 passatgers —un increment del 36% en relació als 608.858 passatgers transportats l’any anterior— la qual cosa la situa com a setena aerolínia en volum de passatgers al Prat. Des del 2008 que va iniciar les seves operacions, ha transportat més de 2,5 milions de passatgers a l’aeroport català.
 
L’Aeroport de Barcelona–El Prat va arribar als 37,56 milions de passatgers el 2014. Això suposa un creixement del 6,7% respecte a l’anterior exercici. El creixement del tràfic intercontinental ha estat superior, un 10,9%, mostrant encara més el potencial del tràfic intercontinental a Barcelona i el recorregut que encara hi ha per aconseguir noves línies de llarg recorregut des de l’aeroport.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 580

Foto

Foto
JPG | 4224