Direcció General de Comunicació

L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) reorienta el projecte VISC+ per impulsar la recerca, la innovació i l'avaluació en ciències de la salut

query_builder   29 gener 2015 09:07

event_note Nota de premsa

L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) reorienta el projecte VISC+ per impulsar la recerca, la innovació i l'avaluació en ciències de la salut

  • El Projecte VISC+ té com a objectiu relacionar la informació de salut que es genera a Catalunya per millorar la qualitat de l’atenció sanitària
  • La inversió realitzada per l'AQuAS es destinarà als centres de recerca en salut acreditats de Catalunya
El projecte VISC+, impulsat per l’AQuAS, té com a objectiu relacionar la informació de salut que es genera a Catalunya d’una manera totalment anonimitzada i segura, per tal d’impulsar i facilitar la recerca, la innovació i l’avaluació en ciències de la salut. Aquest projecte, que compta amb el suport de la comunitat científica, respon a les seves necessitats de disposar d'informació de salut relacionada, per continuar avançant en la recerca i la innovació.
 
L’objectiu últim del projecte és millorar la qualitat de l’atenció sanitària rebuda per part de la ciutadania, gràcies als resultats de les investigacions realitzades a partir de la informació de VISC+. A través d’aquest projecte els investigadors veuran com se'ls facilita una part important de la seva activitat, principalment perquè podran tenir accés a un nombre rellevant de casos d'estudi i perquè gaudiran de més capacitat per al tractament i l’anàlisi de dades de salut. Alhora, el Departament de Salut i les entitats del SISCAT (sistema de salut públic de Catalunya) podran utilitzar VISC+ com a eina d'anàlisi per a millorar la presa de decisions i la seva capacitat de planificació, gestió i avaluació.
 
El Projecte VISC+ és un projecte estratègic del Departament de Salut i, donada la seva importància i complexitat, es considera necessari comptar amb el màxim suport per al seu desplegament. És per aquest motiu que després d’uns mesos de treball l’AQuAS ha decidit dur a terme una reorientació estratègica del projecte, realitzant alguns canvis en relació al model inicialment proposat.
 
En aquest sentit, la inversió per a dur a terme el projecte provindrà de recursos propis (recursos públics) de l’AQuAS. Així doncs, l’AQuAS, a banda d’exercir la governança, efectuarà  la inversió, gestionarà i operarà el projecte i serà la responsable de l’establiment de l’estratègia global de VISC+, de l’aprovació del seu codi ètic, i de les polítiques de transparència i de seguretat. Alhora, realitzarà el procés d’anonimització de les dades i l’aprovació de les sol·licituds dels estudis a realitzar amb VISC+.
 
Atès que la inversió serà limitada, els destinataris del projecte es restringeixen als centres de recerca en salut acreditats de Catalunya. A aquests centres, tal i com estava previst inicialment, se’ls hi proporcionarà la informació sense que hagin d’assumir cap cost. El desplegament del projecte mitjançant aquesta fórmula, doncs, podrà donar resposta a un nombre limitat d’estudis i de menys complexitat que el que s’havia previst inicialment.
 
Per últim, l’AQuAS optarà a recursos provinents de fons FEDER (aprofitant que aquest any es prioritzen les inversions en plataformes per donar suport a la recerca en l’àmbit de la salut), així com d’altres fons competitius que es puguin captar per tal d'obtenir finançament addicional.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia