Moment de l'acte de lliurament
Moment de l'acte de lliurament
Els promotors i organitzadors són l'Ajuntament de Manlleu, el BBVA i el Departament d’Agricultura
 
En l’edició d’enguany s’ha premiat la innovació i la sostenibilitat ambiental dels treballs, sense oblidar la viabilitat tecnicoeconòmica i les possibilitats per esdevenir un projecte real
 
Tres alumnes de les escoles agràries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) han estat premiats en la 7ª edició dels premis Innovació i sostenibilitat. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc dimecres passat, 28 de gener de 2015, en el marc de la jornades tècniques de la Fira de Rius, a Manlleu.
 
Els promotors i organitzadors d'aquest premi són l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l'Ajuntament de Manlleu, el BBVA i el Departament d’Agricultura. L’objectiu d’aquest guardó és fomentar el desenvolupament i la innovació de les empreses agroalimentàries i incentivar els joves estudiants i les persones emprenedores d'aquest sector a treballar i desenvolupar projectes amb processos innovadors i sostenibles.
 
En l’edició d’enguany s’han presentat 19 treballs, procedents de 10 escoles diferents de Catalunya (7 de les quals del Departament), d’estudiants de cicles formatius de la família agrària.
 
El jurat ha valorat la novetat de la idea dels premiats, quant al respecte pel medi ambient i la viabilitat tècnica i econòmica dels projectes, fent èmfasi en l’alta qualitat dels treballs presentats. També ha destacat el grau de concreció dels plans de viabilitat dels treballs guardonats.
 
El primer premi, amb una dotació de 600 €, ha estat atorgat a Pedro Antoni Pérez (EA de Manresa) pel treball Perseus: Conreu de bolets ecològics sobre fusta en zona forestal.
 
El treball planteja l’obtenció d’un producte afegit en la gestió forestal, amb la producció de xiitake, gírgola o pollancró sobre tronc tallat, a l’aire lliure, en el mateix bosc. Una prova pilot d’aquesta proposta ja s’ha començat a implantar en una de les parcel·les de Can Poc Oli, la finca de l’Escola Agrària, gràcies a un acord entre l’escola i l’exalumne.
 
El segon premi, dotat amb 400 €, ha estat per al treball Bedebosc, projecte de silvopastura mediterrània, de Núria Manyà  (EA de Manresa).
 
A partir de les necessitats d’algunes urbanitzacions de gestionar la franja forestal perimetral per tal de minimitzar el risc d’incendis, el treball defensa la viabilitat d’un ramat d’ovelles que, amb pastures rotatives, manté aquestes franges amb un baix nivell d’inflamabilitat i combustibilitat.
 
El tercer premi, dotat amb 200 €, ha estat per al treball El bosc interactiu, de Raúl Redón Garcia (EAF de Santa Coloma de Farners).
 
El treball planteja un joc de taula on es barreja l’opció lúdica amb l’educació ambiental sobre conceptes forestals i de gestió del medi ambient, pensat per crear una consciència ambiental des d’infants. En aquests moments l’alumne està en la fase de desenvolupament del treball, dissenyant amb l’ajuda d’un il·lustrador el joc i buscant vies de finançament del projecte.
 
A l’edició d’enguany s’ha premiat una nova categoria orientada a persones emprenedores de l’àmbit agroalimentari que vulguin desenvolupar o ampliar el seu projecte empresarial. En aquesta categoria, dotada amb 1.600 €, s’hi han presentat 7 emprenedors de diferents sectors. El guanyador ha estat Jaume Clotet, per l’empresa MEL·LIS SERVEIS APÍCOLES.
 
 
 

1  

Imatges

Moment de l'acte de lliurament

Moment de l'acte de lliurament 1616