El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat la pèrdua de l’actriu Amparo Baró, de qui n’ha destacat la seva vocació pel teatre i l’escena, a la que s’hi va bolcar des de joveneta. Mascarell ha volgut destacar que Baró “ha estat una actriu molt important d’allò que ha estat el cinema i la televisió en tots aquests anys. La seva és una pèrdua que lamentem i la trobarem a faltar".
 
El conseller ha afegit que “Baró va tenir una gran continuïtat, solvència i està  considerada una de las grans actrius del cinema espanyol i català, una brillant professional que ha destacat en una gran varietat de gèneres, que van des del teatre clàssic al d’autor, passant, de forma molt reeixida, pels registres còmics”. 
 
"És una d'aquelles actrius que formen part destacada d'un moment del món del cinema i del món del teatre català, que va generar una quanitat extraordinària de bons professionals que es van convertir en un referent a Madrid, i van donar forma a un cinema i un teatre de gran qualitat que es va expandir els anys 60, 70 i 80", ha afegit el conseller.