L’Assemblea Municipal de les Religions de Lleida es va reunir ahir per manifestar la seva condemna unànime de tot tipus de violència i mostrar el seu dol per les víctimes de l’atemptat del 7 de gener a la publicació Charlie Hebdó  i l’atemptat al supermercat jueu de la zona est de París.
La Paeria
La reunió ha estat presidida per la regidora  de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de la Paeria, M. Rosa Ball, i pel director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.
 
La regidora ha explicat que aquesta Assembla interreligiosa municipal ha refermat el seu compromís de treballar per l’harmonia interreligiosa, el respecte a l’alteritat i la pau social a la ciutat, així com l’ús responsable de la llibertat d’expressió.
 
L’Assembla Municipal de les Religions de Lleida és un òrgan de participació sectorial creat per l'Ajuntament de Lleida amb funcions consultives i assessores en totes les matèries relacionades amb els afers religiosos que s'esdevinguin a Lleida. Va néixer l'any 2005 a partir de la necessitat de trobar eines que garantissin el respecte mutu i la millora de la convivència entre les persones que participen de les diferents tradicions religioses i espirituals a la ciutat.
 
Els integrants d’aquesta Assemblea són actualment els següents: l’Església Catòlica (Delegació d’Ecumenisme i Diàleg Interreligiós del Bisbat de Lleida, i l’IREL), les Esglésies Evangèliques (representades pel Consell Evangèlic de Ponent, l’Església Bíblia Oberta i l’Església Baptista de Lleida), la Comunitat Ortodoxa Sant Joan Baptista, la Comunitat dels Testimonis Cristians de Jehovà, la Comunitat Musulmana representada per la Mesquita Omar i la Mesquita Ibn Hazn, l’Associació pel Diàleg Intereligiós Unesco de Lleida com a representant de l’Església Adventista de Lleida, l’Església de Jesuscrist dels Sants del Darrers Dies, la Comunitat Bahaí, Bramha Kumaris, Hermètics, Budistes Zen i Budistes Sambo Betània.