Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla PROCICAT per forts vents generalitzats

Protecció Civil de la Generalitat: El telèfon d'emergències 112 ha rebut més de 200 trucades per l'episodi de vent

query_builder   30 gener 2015 06:48

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla PROCICAT per forts vents generalitzats

Protecció Civil de la Generalitat: El telèfon d'emergències 112 ha rebut més de 200 trucades per l'episodi de vent

 

  • Protecció Civil demana extremar la precaució sobretot en els desplaçaments d’avui a primera hora del matí, en què es preveu un volum de trànsit important coincidint amb un dels moments en què el bufarà amb més força
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents que aquesta matinada ja han ocasionat un bon nombre d’incidències, però cap d’elles destacada ni amb danys personals.
 
Com ja havia previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la ventada ha tingut especial virulència aquesta matinada a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona, així com al sud de la Catalunya Central.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins les 5h del matí 227 trucades per incidents relacionats amb el fort vent, la majoria d’aquestes amb origen a l’àrea metropolitana de Barcelona. La majoria han estat per cobertes i sostres malmesos o amb perill de caure, mobiliari urbà amb desperfectes pel vent o amb perill de caure, arbres i branques caiguts i obstacles arrossegats pel vent que obstaculitzaven el pas en vies interurbanes o urbanes.
 
L’origen de les trucades per comarques és: Vallès Occidental 51; Barcelonés 34; Baix Llobregat 29; Vallès Oriental 25 o Selva 15, entre altres. Les poblacions que més trucades han generat han estat: Barcelona amb 26 trucades; Terrassa amb 17; i Tarragona i Sabadell 12.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments no hi ha cap carretera afectada ni tallada pel vent, però es recomana molta prudencia en la conducció i evitar en la mesura del possible circular amb moto o bicicleta aquest matí.
 
Les estacions meteorològiques de l’SMC han registrat fortes ratxes de vent fort com: 151 a Puig Sesolles (Vallès Oriental); 106 a Mas de Barberans (Montsià); 114 a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà); 97 a Font-Rubí (Alt Penedès); 95 a Begues; 94 a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Montserrat; 91 a El Perelló (Baix Ebre); i 81 a Constantí; entre altres.  
 
L’episodi de fort vent es mantindrà al llarg del matí amb ratxes fortes o molt fortes a bona part del país. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia