• Zapper, que ha obert l’oficina catalana aquest gener, ha comptat amb el suport de la Generalitat a través d’Invest in Catalonia.
 
  • L’empresa comercialitza una aplicació mòbil que permet fer el pagament de restaurants a través del telèfon i proporciona al restaurador dades de comportament del consumidor.
 
  • Zapper treballa actualment amb restaurants de diversos països europeus, així com Estats Units, Austràlia i Sud-Àfrica.
 
L’empresa de capital britànic Zapper ha obert aquest gener una filial a Barcelona en la qual preveu invertir més de 2 milions d’euros el 2015 i crear fins a 21 llocs de treball durant el primer trimestre. A més, Zapper invertirà 1 milió d’euros addicional a la resta de l’Estat espanyol aquest any. Zapper ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat.
 
L’aplicació que l’empresa britànica ha desenvolupat permet fer el pagament de restaurants, mitjançant una connexió segura, a través del telèfon mòbil simplement escanejant el codi QR del compte. A més, Zapper ofereix la possibilitat de dividir el compte i repartir la quantitat entre diferents usuaris. Un cop fet el pagament, l’aplicació envia una notificació tant a l’establiment com al client.
 
A més, Zapper ofereix una anàlisi dels hàbits de consum de l’usuari que posa a l’abast del restaurador. El director de la filial catalana, Ernest Sánchez, explica que l’objectiu de Zapper és “facilitar als seus clients directes una potent eina CRM que enregistri l’evolució dels pagaments mòbils i el comportament del consumidor, per després poder fer propostes de màrqueting segmentades” i oferir serveis personalitzats als seus usuaris per tal de fidelitzar-los.
 
Zapper actualment treballa amb restaurants dels Estats Units, Regne Unit, Austràlia, França, els Països Baixos, Sud-Àfrica, Suècia i l’Estat espanyol. Properament ampliarà el negoci a Alemanya i a la resta de països del sud d’Europa com Itàlia o Portugal, entre d’altres.
En aquests moments, la via d’entrada al mercat de Zapper són els restaurants, però properament preveu expandir el seu negoci al pagament de taxis, factures, compres per internet o donacions.
 
L’objectiu de l’empesa és facilitar les gestions a l’usuari de manera que pugui fer els pagaments de la forma més ràpida i segura utilitzant les aplicacions mòbils Zapper que es pot descarregar a les principals plataformes.