Drets Socials

Fotomini

La consellera Neus Munté inaugura la nova seu de l'Oficina de Benestar Social i Família de Mataró

query_builder   30 gener 2015 12:14

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté inaugura la nova seu de l'Oficina de Benestar Social i Família de Mataró


Des d’aquestes oficines, repartides per tot el país, el Departament de Benestar Social i Família apropa els seus serveis i recursos, juntament amb els de tota l’Administració de la Generalitat, a la ciutadania i al món associatiu del territori
Foto1
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat avui la nova seu de l’Oficina de Benestar Social i Família (OBSF) de Mataró. Aquesta OBSF, en funcionament des de 1987, es trobava ubicada des de l’inici de la seva activitat al carrer Vitòria. Però amb el pas dels anys i degut a l’increment d’usuaris, es va anar convertint en un espai poc adequat per a la prestació del servei.
 
La nova seva de l’OBSF de Mataró, ubicada al número 18 del carrer Nàpols, ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, que ha cedit gratuïtament el local, per un total de 4 anys prorrogables. En contrapartida, el Departament ha assumit el cost de l’adequació de l’espai. La nova seu de l’OBSF de Mataró va obrir al públic el passat 11 de desembre de 2014.
 
Les Oficines de Benestar Social i Família
 
Les OBSF són dependències administratives d’atenció presencial que apropen els serveis i els recursos del Departament de Benestar Social i Família i els de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a la ciutadania i al món associatiu del territori. En aquests espais, s’informa sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, associacions o voluntariat, així com d’altres serveis o prestacions.
 
També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o es sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.
 
Sense anar més lluny, l’OBSF de Mataró va rebre el 2014 un total de 20.560 visites, va atendre 24.733 consultes i s’hi van fer 10.330 registres.
 
Des de les oficines també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.
 
En total hi ha 70 oficines de Benestar Social i Família repartides arreu de Catalunya. Durant el 2014, totes elles van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.
 
Visita a la Fundació Maresme i el CRAE Mataró 
 
La consellera de Benestar Social i Família ha aprofitat la inauguració de la nova seu de l’OBSF de Mataró per reunir-se i visitar diferents entitats i recursos de la capital del Maresme.
 
Concretament, abans de la inauguració, ha visitat les instal·lacions de la Fundació Maresme i els serveis que presta aquesta entitat: el Centre Especial de Treball (CEO) Maresme, el Centre Ocupacional Jaume Isern i el Centre Ocupacional d’Inserció Jaume Isern. Tot seguit, ha visitat el Centre Ocupacional i Llar Residència Les Sureres per a persones amb discapacitat intel·lectual d’edat avançada, que també gestiona la Fundació Maresme. I després d’inaugurar la nova OBSF, ha visitat el CRAE Mataró, que gestiona el Centre de Formació i Prevenció, on s’ha reunit amb l’equip professional.

2  

Imatges

La Consellera, l'Alcalde i la resta d'autoritats, davant la nova oficina

La Consellera, l'Alcalde i la resta d'autoritats, davant la nova oficina 392

La nova oficina, per dins

La nova oficina, per dins 268

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia