Conveni Martorelles-Montmeló
 
  • El conseller Espadaler ha presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre els ajuntaments dels dos municipis
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Martorelles i Montmeló segons el qual a partir del pròxim dia 1 de febrer la Policia Local de Montmeló també prestarà servei al municipi de Martorelles.
 
El conveni estableix la presència d’un vehicle i dos agents de la Policia Local de Montmeló al terme de Martorelles les 24 hores del dia fins al 31 de juliol d’enguany, data en què finalitzarà la vigència del conveni, tot i que aquest es podrà renovar si així ho acorden les dues parts. El conveni també fixa que l’Ajuntament de Martorelles assumeix el cost del servei policial.
 
El conseller d’Interior ha explicat que aquest conveni no respon a una preocupació perquè hi hagi un problema delinqüencial al municipi sinó que “aquest acord posa per davant l’interès general en una qüestió compartida, hi guanyen les dues parts”.
 
Espadaler ha destacat la pulcritud de l’acord tenint en compte que només es signa per sis mesos a l’haver-hi eleccions municipals el mes de maig.
 
Tant l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, com l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, han coincidit en què aquest conveni és molt positiu per ambdós municipis.
 
La Generalitat de Catalunya mitjançant la resolució del conseller d’Interior, competent en matèria d’ordenació i coordinació de les policies locals, ha autoritzat la realització de l’acord de col·laboració entre els municipis de Montmeló i Martorelles.
 
La competència en aquesta matèria està recollida en el marc de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, on la disposició cinquena permet que dos o més municipis limítrofs i que pertanyen a una mateixa Comunitat autònoma, puguin associar-se per exercir les funcions de policia si no disposen separadament de recursos suficients per la prestació d’aquest servei de policia local. En aquest sentit, segons la disposició, l’acord per la prestació de serveis dels cossos de policia local ha de respectar les condicions i comptar amb l’autorització del Ministeri d’Interior o bé, amb l’autorització de la comunitat autònoma corresponent, segons els respectius Estatuts d’Autonomia.
 
Així mateix, a Catalunya hi ha cinc municipis que ja es beneficien d’aquest tipus d’acord de col·laboració des de l’any 2012, són: Santa Maria de Palau Tordera i Sant Esteve de Palau Tordera i Sant Fruitós del Bages, Sallent i Santpedor.
 
A l’acte també hi han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i la directora general d’Administració i Seguretat de la Generalitat, Maite Casado, entre d’altres autoritats.