Direcció General de Comunicació

#94

El Govern millora l'atenció als que pateixen infart. La mortalitat per aquesta causa s'ha reduït a la meitat

query_builder   30 gener 2015 19:54

event_note Nota de premsa

#94

El Govern millora l'atenció als que pateixen infart. La mortalitat per aquesta causa s'ha reduït a la meitat

El Govern millora l'atenció als que pateixen un infart
La mortalitat per infart s'ha reduït a la meitat des de l'any 2000
Les unitats d’hemodinàmica obriran 24h a partir del 16 de febrer a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, al Josep Trueta de Girona i l’Arnau de Vilanova de Lleida. Ho va anunciar aquesta setmana, el conseller de Salut, Boi Ruiz, acompanyat del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i del delegat de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb els gerents de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i la de les Terres de l’Ebre, Josep Mercadé i Albert Gómez, així com els alcaldes i representants dels municipis que tenen hospital al seu terme –Tarragona, Reus, Vendrell, Amposta, Móra, Tortosa-. També van participar en aquesta reunió els responsables dels serveis sanitaris a Tarragona i Terres de l’Ebre, els presidents dels col·legis professionals de metges i d’infermeria i el cap de servei de cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, el doctor Alfredo Bardají.
 
Amb aquest anunci, Ruiz va assegurar que "tanquem un cicle que es va començar el 2012 amb l’ampliació de 12 hores i estem satisfets d’incrementar serveis per la ciutadania". Així mateix, va assenyalar que "a Catalunya tenim una taxa de mortalitat per infart agut de miocardi en el qual és necessària una angioplàstia primària del 6,5 per cent, un dels percentatges més baixos d’Europa".
 
El conseller també va manifestar que "les unitats d’hemodinàmia de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i l’Arnau de Vilanova de Lleida són també referent de les regions sanitàries de les Terres l’Ebre i de l’Alt Pirineu respectivament".
 
Ruiz va recordar la importància que els usuaris truquin al 112 tan bon punt sentin qualsevol símptoma com un dolor fort i opressiu al pit, així com sensació de constricció de manera persistent o s’instal·lin l’aplicació del 061 a l’smartphone per utilitzar-la en aquests casos.
 
Aquesta és la segona ampliació horària que fa el conseller Boi Ruiz de les unitats d’hemodinàmica des que el 2012 aquests tres centres van passar d’estar operatius 8 hores els dies laborables a 12 hores de dilluns a diumenge. Amb l’obertura a 24 hores es contribuirà a l’assoliment d’un dels objectius més rellevants del Pla de Salut 2011-2015 de reduir la mortalitat cardiovascular.
 
Tots aquests hospitals formen part de la xarxa de desplegament i implementació del Codi Infart, hospitals de referència amb capacitat per realitzar l’angioplàstia primària, el procediment terapèutic que cal fer als pacients que han patit aquest tipus d’infart de miocardi per desobstruir l’artèria.

1  

Fitxers adjunts

El Govern millora l'atenció als que pateixen infart

El Govern millora l'atenció als que pateixen infart
PDF | 170

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia