El conseller de Justícia ha participat avui en els actes de celebració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, organitzats pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, on ha felicitat els professionals que han complert 25 i 50 anys de col·legiació i els nous togats
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que avui ha participat en els actes institucionals amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats, organitzats pel Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), ha mostrat el seu reconeixement a aquesta corporació professional barcelonina per la defensa de la tutela judicial efectiva, dels drets socials i individuals i dels drets nacionals.
 
En aquest sentit, el conseller ha expressat el seu orgull d’estar col·legiat a l’ICAB des de fa 25 anys, per la seva defensa de la tutela judicial efectiva, i ha recordat que  “el Govern català ha exemptat els ciutadans i les petites i mitjanes empreses de les taxes catalanes” gràcies al diàleg amb els col·legis d’advocats de Barcelona i de Catalunya i amb el dels procuradors.
 
Així mateix, el titular de Justícia ha felicitat el Col·legi d’Advocats de Barcelona per la “defensa dels drets socials de la ciutadania” i ha posat com a exemple el compromís d’aquesta institució en matèria d’execucions hipotecàries. Un compromís que, tal com ha explicat Gordó, va fer possible engegar un protocol d’actuació amb altres institucions com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Departament de Justícia, els procuradors i els serveis socials dels municipis catalans per ajudar les famílies i les persones més desafavorides que es troben en aquesta situació.
 
Pel que fa a la defensa dels drets individuals, Germà Gordó ha insistit a felicitar l’ICAB per dos dels seus posicionaments, compartits amb el Govern català, com són l’oposició a la presó permanent revisable i a la intervenció telefònica sense ordre judicial.
 
Vostès defensen els drets nacionals del nostre país”, ha reblat el conseller Gordó per cloure el seu parlament, i, alhora, ha ressaltat que l’ICAB ha fet aquesta defensa dels drets nacionals “al costat de la gent, del Govern, des del diàleg i no des de la confrontació. Sempre en cerca de l’acord, una manera de fer que entronca amb la manera de ser dels catalans i les catalanes”.
 
Durant la seva intervenció, el conseller de Justícia també ha tingut paraules de reconeixement per a aquells col·legiats que han celebrat avui 25 i 50 anys de col·legiació. I, al mateix temps, ha felicitat els nous togats, que ha qualificat de saba nova, i ha afegit que “signifiquen regeneració i renovació” i “noves maneres de fer”. 
 
30 de gener de 2015