· Amb aquestes detencions, són vuit les persones que els Mossos d’Esquadra han detingut al llarg de la investigació policial que es va iniciar el mes de novembre passat
 

. Tots els detinguts, els quals han ingressat a presó, pertanyen a una facció de la banda Latin Kings de Badalona


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Unitat Central de Grups Juvenils Organitzats (UCGJO) van detenir a Badalona el 27 de gener dos homes de 19 i 20 anys com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa amb resultat de lesions amb pèrdua de membres corporals i pertinença a grup criminal. Aquestes detencions s’emmarquen en la segona fase d’una investigació duta a terme per aquesta unitat central el passat mes de novembre on es van detenir sis persones més.
 
Els fets van succeir el 3 de novembre de 2014 a Badalona, quan un grup de vuit  persones membres dels “Latin Kings” van agredir de forma planificada dos persones, una de les quals ex-integrant de la banda. L’atac estava prèviament planificat i en el seu decurs van agredir les víctimes mentre esgrimien matxets, navalles i objectes contundents i, mentre uns agressors evitaven la fugida de les víctimes i el possible auxili d’altres persones, els altres agressors atacaven violentament amb les armes blanques els dos joves.
 
Fruit de l’atac, una de les víctimes va patir diverses punyalades a les cames i  l’amputació total de tres dits de la mà esquerra que es va produir al voler-se protegir de l’atac directe a la zona del cap amb un matxet.
 
Un cop realitzades les primeres indagacions, els investigadors de l’UCGJO van determinar que els autors d’aquests fets pertanyien als “Latin Kings” de Badalona, concretament de la facció “cultural” i que la motivació de l’agressió venia donada per la desvinculació d’una de les víctimes de la banda. De fet la víctima feia més d’un any que rebia amenaces per part del grup per aquest motiu, cosa que no va denunciar mai davant la policia.
 
El 4 de novembre es va realitzar un dispositiu que va culminar amb la detenció de cinc dels presumptes autors de l’agressió i es van recuperar part de les armes que van emprar.
 
Paral·lelament, els policies van constatar que un dels autors que havia abandonat el país després de l’agressió. Fruit de les gestions policials realitzades i de la coordinació amb les autoritats franceses, el passat 7 de novembre se’l va poder detenir en territori francès com presumpte autor material dels fets
 
El jutjat que coneix de la causa va decretar l’ingrés a presó per a cinc dels sis detinguts d’aquesta primera fase de l’operació.
 
En la segona fase, els agents van centrar els esforços en determinar les persones que van ordenar l’execució de l’atac. Finalment, el passat 27 de gener els agents de la UCGJO van detenir els dos darrers presumptes autors de l’agressió a la localitat de Badalona, un dels quals com a inductor dels fets.
 
Els dia 29 de gener van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó d’ambdós.
 
L’operació policial s’ha saldat  amb vuit detinguts, dels quals set han ingressat a presó.
 
Amb aquestes darreres detencions es dóna per finalitzada la investigació per part de la UCGJO amb la detenció dels autors materials dels fets així com les persones que van ordenar l’atac donen per desmantellat aquest capítol de “Latin King” de Badalona relacionat amb la branca “cultural” de la organització. 
 
 
Àrea de Comunicació

Barcelona, 31 de gener de 2015