President

Traspàs José Manuel Lara

Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs de l'editor José Manuel Lara Bosch, Creu de Sant Jordi

query_builder   31 gener 2015 22:51

event_note Nota de premsa

Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs de l'editor José Manuel Lara Bosch, Creu de Sant Jordi

 
•         "Persona de gran intel·ligència i cultura, apassionat de la lectura, va fer de la seva empresa un grup líder de la cultura en català i en castellà"
Traspàs de José Manuel Lara

 

Ens ha deixat José Manuel Lara Bosch, editor i empresari (Barcelona, 1946-2015). És un traspàs que m'afecta especialment perquè ens coneixíem des de fa vint-i-cinc o trenta anys. Teníem una molt bona relació personal, per sobre de les discrepàncies polítiques, que també teníem. Però fins i tot en moments intensos com els que vivim, en què és públic i notori que no vèiem igual el projecte de futur per al nostre país, l'apreci i el respecte eren mutus; i l'afecte, intens. Em sap molt de greu que en José Manuel ens hagi deixat tant abans d'hora: vull fer públic el meu condol a la seva dona, Consuelo García Píriz, i als seus fills: Ángela, José, Marta i Pablo. També als seus amics, i als treballadors del que va ser una part fonamental de la seva vida: el Grup Planeta.
 
De fet, van ser els fills, els seus i els nostres, els que ens van portar a conèixer-nos, quan vam coincidir al consell de l'escola, a Aula, quan ell n'era el president. El fundador d'aquell centre, del qual sóc antic alumne, en Pere Ribera, va facilitar que coincidíssim. Des d'aquell moment la nostra relació va ser intensa i franca. Com era ell. En José Manuel Lara Bosch era una persona amb una gran intel·ligència natural. Molt culte, li agradava moltíssim llegir, s'hi podia parlar de qualsevol tema i havíem compartit moltes bones estones en els diferents àmbits en què anàvem coincidint.
 
La gran passió de Lara, després de llegir, era fer que els altres llegissin, sobretot els llibres que ell editava. Sota la seva direcció, Planeta s'ha convertit en el primer grup editorial en llengua catalana i també castellana, i també en un grup de comunicació molt rellevant. La companyia té una projecció immensa als països d'Amèrica Llatina i en d'altres com ara França. Atorga els premis més rellevants en català i en castellà, com el Ramon Llull, el Planeta i el Nadal. I també està fent un esforç molt important en el camp de la formació, que també era una de les obsessions d'en José Manuel. Que una empresa amb seu a Catalunya i a Barcelona hagi assolit aquesta posició és un orgull per a les institucions catalanes.
 
La seva activitat cultural i empresarial, i el seu compromís cívic amb moltíssimes iniciatives, des del Cercle d'Economia a l'Institut de l'Empresa Familiar, passant per l'RCD Espanyol, van portar que el Govern de Catalunya li concedís la Creu de Sant Jordi el 2007.
 
Vaig veure en José Manuel Lara per darrer cop el 5 de gener passat. Vam compartir una reunió privada de treball al Palau de la Generalitat, que vam aprofitar per xerrar una bona estona. M'alegro molt d'haver-ho pogut fer, com m'alegro molt d'haver-lo conegut i d'haver-hi tingut la relació que teníem, i dels seus èxits, que en bona mesura han estat èxits per a tot el país. ACS.
 
 
Barcelona,  31 de gener de 2015
 

1  

Imatges

President Mas i José Manuel Lara

President Mas i José Manuel Lara 1715

1  

Fitxers adjunts

Declaracions visita a la capella ardent

Declaracions visita a la capella ardent
PDF | 165

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia