Educació

Estudiants d'ESO de les comarques barcelonines presenten 242 projectes de tecnologies creatives i robòtica a la Fira de la Tecnologia

query_builder   2 febrer 2015 12:18

event_note Nota de premsa

Estudiants d'ESO de les comarques barcelonines presenten 242 projectes de tecnologies creatives i robòtica a la Fira de la Tecnologia


  • Els projectes formen part del programa Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament
 
  • Prop de 1.000 estudiants van visitar i participar a la fira, que va tenir lloc dissabte passat al CosmoCaixa
Foto petita 1
Prop de 1.000 alumnes d’educació secundària obligatòria de 48 instituts de les comarques barcelonines van visitar la Fira de la Tecnologia, que es va dur a terme dissabte passat al CosmoCaixa, en què també van exposar 242 projectes de tecnologies creatives i robòtica. La jornada la van inaugurar la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan; el director de l’Àrea d’Acció Comercial i Educativa, Xavier Bertolín, i el cofundador de la plataforma Arduino i professor associat de la Universitat de Malmö, Suècia, David Cuartielles.
 
Aquests treballs presentats a la fira són fruit del programa escolar Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Els projectes els van crear estudiants d’instituts de secundaria del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, integrant coneixements d’electrònica, programació, construcció i acoblament. Al llarg de la jornada, cada escola implicada va disposar d’un espai per presentar i compartir els seus projectes amb la resta de participants i amb totes les persones que van visitar la fira.
Foto petita 2
Es va presentar una àmplia varietat de projectes. Es van poder veure cotxes controlats per Bluetooth; un ninot ballarí operat amb smartphone; un dispositiu per a cotxes que davant d’un semàfor en vermell aconsegueix aturar el vehicle automàticament; un robot anomenat la rateta que escombra l’escaleta, que agrana amb la cua a mesura que avança i s’atura davant de qualsevol obstacle; un piano construït amb paper controlat per l’ordinador Arduino, o una impressora que imprimeix a 2D, entre tants d’altres.
 
Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula és un projecte d’aprenentatge adreçat a instituts que volen tractar el currículum de tecnologia incorporant-hi la tecnologia emergent. La finalitat és motivar els alumnes a explorar l’electrònica a través d’una sèrie de projectes de programació, construcció i muntatge. Com a programa pilot, s’ha incorporat a començament del curs 2014-2015 a 52 instituts de Catalunya, l’han impartit 100 professors prèviament formats i ha arribat a més de 1.500 alumnes.
Foto petita 3
El contingut es materialitza en un kit de 30 miniexperiments de temàtiques que giren al voltant de les tecnologies creatives utilitzant la programació i l’electrònica, i s’estructura en quatre blocs diferents. Un dels blocs introdueix l’Arduino, un petit ordinador (sense pantalla ni teclat) que es materialitza en una placa, un petit sistema de processament amb el qual es pot llegir informació de diferents sensors, i a través del qual es poden controlar llums, motors i molts altres actuadors.
 
 
2 de febrer de 2015
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia