Palau Robert

L'aparador explica la importància de la tecnologia i les ciències de la llum

L'Any de la Llum, al Palau Robert

query_builder   2 febrer 2015 13:04

event_note Nota de premsa

L'aparador explica la importància de la tecnologia i les ciències de la llum

L'Any de la Llum, al Palau Robert

El Palau Robert i l’ICFO-Institut de Ciències Fotòniques presenten l’aparador “El poder de la fotònica: les aplicacions de la llum, de la ficció a la realitat” fins al 22 de febrer, a l’entrada del centre, en el marc de l’Any Internacional de la Llum.
palaurobert
L’aparador il·lustra sobre algunes de les aplicacions més importants basades en la llum, destacant el vincle entre la imaginació de les ments més creatives de fa un segle i els avenços de la ciència i la tecnologia d’avui. Una prova de l’impacte que la fotònica té en moltes àrees de les nostres vides.
Aquesta peculiar perspectiva de la tecnologia d’avui es basa en una mirada enrere cap a les publicacions nord-americanes de ciència ficció dels anys 20 i 30. Ens veiem dibuixats en les il·lustracions futuristes de Frank R. Paul, autor d’algunes de les portades i il·lustracions més notables de tots els temps d’aquest gènere. La seva obra barreja imaginació i art amb ciència ficció i invencions tecnològiques. El que en el temps de Paul era una visió fantàstica del futur, avui és una realitat feta possible gràcies als avenços fets amb llum i les tecnologies que s’hi basen.
Les Nacions Unides i la UNESCO han declarat el 2015 com  l’Any Internacional de la Llum per conscienciar  la ciutadania de la importància de les ciències de la llum, l’òptica i les tecnologies basades en la llum; també és una oportunitat per promoure el desenvolupament sostenible i l’ensenyament de la cultura, les ciències, les tecnologies i la innovació especialment entre els joves.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia