• Alumnes de 14 centres educatius d’arreu del país es reuneixen a la Facultat de Lletres de la UAB
 
  • L’objectiu és apropar la realitat de la francofonia a la Universitat Autònoma de Barcelona entre l’alumnat de Batxibac


Foto petita
 
Gairebé 200 alumnes que imparteixen doble currículum de batxillerat i baccalauréat, han participat i intercanviat experiències aquesta setmana en la III Jornada de Batxibac, que s'ha dut a terme a la Facultat de Lletres de la UAB. L’objectiu de la trobada és el de propiciar una trobada d’alumnat i professorat Batxibac en un campus universitari (UPC, UdG i UAB) on es desenvolupen conferències sobre continguts curriculars, tallers i presentacions d’estudis superiors.
 
La Jornada ha inclòs presentacions de temes com la francofonia a la Universitat Autònoma de Barcelona o la transició entre la secundària i la universitat. Com a novetat, i a diferència de les jornades anteriors, han tingut lloc un total de 16 tallers al voltant de temàtiques diverses: la correcció fonètica Methode Verbotonale et perception de la parole, a càrrec de Patrícia López; la història i cultura de París Paris, histoire et culture, per Éric Martin; la cançó francesa Cinq chefs-d’OEuvre de la chanson françaiose, per Yauheniya Yakubovich;  o un taller d’escriptura creativa Atelier d’écriture créative, a càrrec de Ricard Ripoll.
 
Aquesta trobada també fomenta la vinculació entre l’alumnat de Batxibac, fomenta els programes d’excel·lència i contribueix a preparar els exàmens dels alumnes del programa, que s’hauran d'examinar el proper mes de maig per obtenir aquesta doble titulació.
 
En la jornada han participat un total de 14 centres. Del Consorci d’Educació de Barcelona:
-       Institut Jaume Balmes de Barcelona
-       Institut Moisès Broggi de Barcelona
-       Institut Montserrat de Barcelona
-       Institució Cultural CIC de Barcelona
 
Dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques:
-       Institut Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès
 
Dels Serveis Territorials del Baix Llobregat:
-       Bon Soleil de Gavà
 
Dels Serveis Territorials de Girona:
-       Institut Ridaura de Castell-Platja d'Aro
-       Institut Illa de Rodes de Roses
-       Institut Llançà
 
Dels Serveis Territorials de Lleida:
-       Institut d'Aran de Vielha
-       Institut de La Pobla de Segur de la Pobla de Segur
 
Dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental:
-       Institut La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana
 
Dels Serveis Territorials del Vallès Occidental
-       Escola Pia de Terrassa
-       Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès
 
La jornada està organitzada pel Departament d’Ensenyament  conjuntament amb l’UAB i l’Institut Français.
 
La doble titulació de batxillerat i baccalauréat, coneguda com a Batxibac, comporta incorporar al currículum propi la Història de França i la Llengua i literatura franceses, i cursar un terç de les hores lectives en llengua francesa. Un cop finalitzat el currículum mixt l’alumnat ha de superar una prova externa per a l’obtenció del títol. Enguany cursen aquesta titulació 452 alumnes  (296 de 1r i 156 de 2n) en un total de 27 centres arreu de Catalunya.
 
 
6 de febrer de 2015