El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural i en coordinació amb l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya, i per encàrrec a l’empresa pública instrumental Infraestructures.cat, ha fet la licitació de l’execució de les obres de ‘millora i pavimentació del camí d’accés al nuclis rurals de Cortàs i Éller, terme municipal de Bellver de Cerdanya'.
 
L’inici de l’actuació és al punt quilòmetre:195+500 de la N-260, essent un camí que dóna servei a l’abocador comarcal de la Cerdanya i als pobles de Cortàs i Éller, en una llargada total de 8,05 quilòmetres.
 
El projecte aprovat per part del DAAM preveu donar una solució tècnica nova i definitiva, incidint bàsicament en la correcció de les patologies que presenta el ferm actual, mitjançant la seva rehabilitació i reforç, i així es va dividir en 4 fases d’actuació o trams, on l’Ajuntament de Bellver executarà els trams 0 i 2, i el DAAM, els trams 1 i 3.
 
L’actuació del Departament serà en total sobre 4,59 quilòmetres, i les obres més importants seran les corresponents a: moviment de terres, drenatges longitudinals i transversals, estructures i murs, afermat i pavimentació, senyalització, proteccions, i reposició de serveis afectats.
 
Quant a la funcionalitat del camí, dóna servei de comunicació  i accés a l’abocador comarcal i als nuclis rurals habitats de Cortàs i Éller –com s’ha esmentat anteriorment-, amb una economia predominant agrícola – ramadera de muntanya, i a la zona de pastura del seu voltant.
 
El seu inici es preveu per a aquesta primavera de 2015, sent el termini d’execució previst de 5 mesos, i l’import d’inversió per a la licitació és de 685.272 €.
 
Amb aquesta actuació es pretén donar solució definitiva a l’accessibilitat a aquestes dues poblacions amb greus problemes d’accés atesa la situació del camí i les inclemències meteorològiques que les malmetien molt ràpidament.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.