·      La firma Desigual tancarà aquest vespre la passarel·la amb la presentació de les seves propostes per a home per a la tardor-hivern 2015/2016. Aquesta tarda, també han presentat les seves col·leccions la dissenyadora Miriam Ponsa, amb la col·lecció “L’Exili”, el creador Josep Abril, amb la col·lecció “Invisibles” i la firma Sita Murt amb la col·lecció “Oxford vibes”.

·      Dins les activitats paral·leles, aquesta tarda el fotògraf Ruven Afanador ha protagonitzat una sessió fotogràfica en viu. Per a la sessió, que s’ha fet a l’Espai Galera del Museu Marítim de Barcelona, Afanador ha comptat com a models d’excepció amb l’actriu Rossy de Palma, amb el top model internacional Ricardo Domínguez i amb coreografia del ballarí Rafael Amargo. El vestuari de la sessió ha inclòs peces d’Isabel Toledo, José Castro, Manuel Bolaño, Natalie Capell, Custo Barcelona, i Escorpion.
 
·      Demà, Georgina Vendrell i la firma Isometric obriran la tercera jornada de la passarel·la. També presentaran les seves propostes Krizia Robustella, Pagè, Naulover, Yerse, Manuel Bolaño, Miquel Suay i, Menchén Tomàs. La firma Custo Barcelona tancarà la jornada amb un avançament de la seva col·lecció.
 
La firma Desigual serà l’encarregada de tancar aquest vespre la segona jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. La firma internacional catalana presentarà un avançament de les seves propostes per a home per a la tardor-hivern 2015/2016, en una desfilada que estarà encapçalada pel veterà top model i actor Tony Ward i per l’exjugador de futbol de l’Arsenal, John Halls. Entre les autoritats assistents a la presentació hi serà el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
 
Aquesta tarda ha estat la dissenyadora Miriam Ponsa l’encarregada d’obrir la passarel·la amb la seva col·lecció “L’Exili”, inspirada en els qui es van veure forçats a marxar l’hivern del 1939, finalitzada la Guerra Civil espanyola. L’aflicció i el patiment d’un viatge forçat són l’essència de l’imaginari de la col·lecció. Ponsa aposta per la superposició de capes i treballa les formes oversize, i els volums exagerats mitjançant els teixits de llana. La tècnica del punt tricotat és un dels eixos centrals de la col·lecció, que es combina amb llana, s’enfeltra amb seda, es manipula amb làtex i es broda amb llana metxa. La creadora treballa la combinació de peces clàssiques i pràctiques en una mateixa peça. Destaquen els petos i es treballen teixits de llana 100%, llana, cotó i seda. Predominen els colors apagats, com el gris, el caqui i el negre.
 
El creador Josep Abril, ha pres el relleu per presentar la seva “Invisibles”. En les propostes per a la propera tardor-hivern, Abril ha volgut fer un homenatge als personatges invisibles, que de forma anònima, gairebé imperceptible a l’ull occidental, treballen en els tallers de costura i confecció. Amb aquest referent, el dissenyador proposa un home fidel al seu segell, amb un predomini del gris en totes les seves facetes, acompanyat del negre i del blau fosc. La desfilada ha comptat amb música en directe, interpretada pel conegut guitarrista Raül Fernández "Refree".
 
També la firma Sita Murt ha presentat les seves propostes per a la tardor-hivern 2015/2016. Sota el títol “Oxford Vibes”, Sita Murt proposa una dona molt femenina amb looks masculins, amb un marcat accent “british”. De forma indubtable, el punt és l’estrella de les col·lecció: en abrics, sweaters, pantalons i delicats vestits. La firma redescobreix el plisat en punt aplicant-lo a vestits i faldilles. També destaquen els teixits vaporosos i fluids que contrasten amb altres més estructurats i marcadament gràfics. La paleta de colors és sòbria: cru, gris marengo, blau elèctric i coure.
 
La firma ha volgut recordar la recentment desapareguda dissenyadora que dóna nom a la marca, amb unes paraules que han encapçalat la presentació. A l’inici de la desfilada, s’ha pogut llegir projectada la següent frase de la creadora: “No em digueu que és impossible. Les coses s’han de provar”.
 
Sessió fotogràfica en viu amb el fotògraf Ruven Afanador, l’actriu Rossy de Palma i el ballarí Rafael Amargo
 
Dins les activitats paral·leles, aquesta tarda el fotògraf Ruven Afanador ha protagonitzat una sessió fotogràfica en viu. Per a la sessió, que s’ha fet a l’Espai Galera del Museu Marítim de Barcelona, Afanador ha comptat com a models d’excepció amb l’actriu Rossy de Palma, amb el top model internacional Ricardo Domínguez i amb coreografia del ballarí Rafael Amargo. En la sessió també han participat tres ballarins i actors de l’Institut Català del Teatre. El vestuari de la sessió ha inclòs peces d’Isabel Toledo, José Castro, Manuel Bolaño, Natalie Capell, Custo Barcelona, i Escorpion. La sessió fotogràfica servirà per a la realització d’una fashion movie.
 
Demà dimecres, 4 de febrer de 2015 - Agenda 080 Barcelona Fashion
 
10:00 / Georgina Vendrell
10:00 / Isometric
11:30 / Krizia Robustella
11:30 / Pagè
13:00 / Naulover
14:00 / Yerse
 
16:00 / Manuel Bolaño
17:30 / Miquel Suay
19:00 / Menchén Tomàs
21:00 / Custo Barcelona
 
Demà dimecres, com a part del programa d’activitats paral·leles, Ruven Afanador oferirà una classe magistral sobre la seva experiència com a fotògraf en el món de la moda. Un dels professionals més reconeguts actualment a nivell internacional oferirà aquesta classe magistral on reflexionarà sobre la seva professió, els vincles entre la moda i el cinema, i les seves vivències a Hollywood. Serà a l’Arts Santa Mònica, a les 10 hores.
 
També dins el marc de les activitats paral·leles, demà es donarà a conèixer el nom del dissenyador novell guanyador d’entre els cinc finalistes que opten al premi del Dress Coke Contest, un concurs de disseny de moda de Coca-Cola, dirigit a joves dissenyadors, per seleccionarà el nou uniforme de la xarxa comercial de Coca-Cola Iberian Partners. Els cinc dissenyadors finalistes són: Cristina Castro i Carlota García, les dues de l'Escola Superior de Disseny Goymar de Galícia; Adriá Doy Pou, de l'Escola Superior de Disseny Felicidad Duce de Barcelona; Tamara González, de l'Escola EPYCO de Astúries i Noemí Filgueira de l'ESDI Llotja de Barcelona.
 
El jurat del Dress Coke Contest està integrat per María Aranguren, directora de Patrocinis de Mercedes-Benz Fashion Week Madrid; Núria Mora, directora creativa de 080 Barcelona Fashion; el dissenyador Miguel Palacio i, representants de Coca-Cola. Els dissenys guanyadors s'exposaran al certamen 080 Barcelona Fashion i a la Madrid Mercedes-Benz Fashion Week. L’acte de lliurament serà al Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials a les 12:30 hores.
 
 
Més informació i imatges al web http://www.080barcelonafashion.cat
 
 

8  

Fitxers adjunts

Un moment de la sessió fotogràfica en viu

Un moment de la sessió fotogràfica en viu
JPG | 1497

Un moment de la sessió fotogràfica en viu (2)

Un moment de la sessió fotogràfica en viu (2)
JPG | 1417

Disseny de Josep Abril

Disseny de Josep Abril
JPG | 124

Disseny de Josep Abril (2)

Disseny de Josep Abril (2)
JPG | 84

Disseny de Sita Murt

Disseny de Sita Murt
JPG | 133

Disseny de Sita Murt (2)

Disseny de Sita Murt (2)
JPG | 83

Disseny Miriam Ponsa

Disseny Miriam Ponsa
JPG | 139

DIsseny de Miriam Ponsa (2)

DIsseny de Miriam Ponsa (2)
JPG | 204