Protecció Civil de la Generalitat manté l'ALERTA del Pla NEUCAT i demana extremar la precaució en la mobilitat fins no es retiri el front de precipitacions en forma de neu que afecten les zones interiors de les comarques del prelitoral i litoral de les comarques de Barcelona i Tarragona i també Pla de Lleida i comarques sud de la Catalunya Central. Aquesta situació es mantindrà segons el Servei Meteorològic de Catalunya fins mig matí, com a mínim.

INCIDÈNCIES:
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, en aquests moments (08.20 h), hi ha 15 vies afectades per la neu. Entre elles, destaca l’AP-2 on s’ha restringit el pas entre Soses i l’Albornar. A més, hi ha plaques de gel/neu a la calçada a l’A-2 entre Tàrrega i el Bruc i a l’AP-7 entre Tarragona i Martorell.
 
Altres afectacions per neu:
 
LLEIDA
 
C-28: tallada entre Vaquèira i la Peülla per risc d’allaus. A més, és obligatori portar cadenes de la Peülla a Casa Sastrada
C-142 b: obligatori cadenes entre Tanau i el Pla de Beret
N-230: restringit el pas als vehicles de tercera categoria entre Vilaller i Vielha
L-511: obligatori cadenes entre Abella de la Conca i el Port de Boixols
C-1412b: obligatori cadenes entre Artesa de Segre i el Port de Comiols
 
 
BARCELONA
 
BV-4024: tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal. A més, és obligatori portar cadenes entre Bagà i el Coll de Pal
BV-4031: tallada a Castellar de N’hug
BV-4243: obligatori cadenes entre Castellar del Riu i els Rasos de Peguera
BV-5119: tallada a Fogars de Montclús
BV-1415: tallada entre Cerdanyola i Barcelona
BV-2204: tallada a Santa Margarida de Montbui
N-141C:  obligatori cadenes a Moià
N-340: cadenes a Vallirana

S'ha suspès el transport escolar a les comarques de l'Anoia i Segarra, segons informen els respectius consells comarcals. També estan suspeses les línies de Moià, Castellbell i el Vilar i Viver i Serrateix al Bages.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 250 trucades per incidències derivades de la neu o presència de gel a les vies. S'han derivat el 90% a Mossos d'Esquadra i Policies Locals i la resta a Bombers de la Generalitat, que han realitzat una quinzena de serveis d'assistència a carretera a comarques de Lleida i barcelona, a Bombers de Barcelona i al SEM.

Comarques d'origen de les trucades: segrià 31 trucades, Alt Penedès 28, Baix Llobregat 20, Bages 16, Anoia 14, Garrigues 13, Conca de Barberà, Osona 11, Noguera 11, Priorat 10.

Poblacions origen de les trucades: Torrebeses 13, Vallirana 10, Vilafranca del Penedès 8, Lleida 8, Vinaixa 6, El Bruc 6, Castellolí 5, Begues 5, Falset 5, Solivella 5.

Els següents municipis han activat en alerta o han posat en prealerta els seus plans municipals de Protecció Civil: Cardona, Rubí, Òdena, Muntanyola, Lliçà de Munt, Sant Bartomeu del Grau, Barcelona, Santa Perpètua de la Mogoda, Cardedeu, l'Estany, Castelldefels, Sant Llorenç Savall, Castellbisbal, El Masnou, Collsuspina, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Sabadell, Tarragona, Sant Cugat del Vallès, Guissona, Igualada.