• El conseller d’Interior ha fet aquesta invitació responent una pregunta oral a la sessió de control del Parlament
 
  • Ramon Espadaler ha assegurat que tot el servei de bombers està garantit
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha convidat els bombers voluntaris de Lleida i Tarragona a formar part del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i de consulta, format per representants de l’administració i dels bombers voluntaris. Actualment, en formen part els de 5 regions d’emergències però no n’hi ha cap de Lleida ni de Tarragona. El conseller s’ha mostrat convençut que la seva incorporació al Consell permetrà “treballar i avançar” en tots els aspectes que preocupen els bombers voluntaris. Espadaler, que ha reconegut les reivindicacions del col·lectiu en aspectes de materials i assegurances, ha subratllat d’una manera molt clara que és al Consell de Bombers Voluntaris on aquestes qüestions es poden i s’han de debatre.
 
El conseller d’Interior ha fet aquestes declaracions en resposta a una pregunta oral, a la sessió de control del Parlament, del diputat del PSC, Òscar Ordeig sobre el col·lectiu de bombers voluntaris, tot admetent “que hi ha desencontres; no els hem amagat mai”. Espadaler, després de destacar que “el servei de bombers està garantit, també el de bombers voluntaris”. ha volgut precisar que “els bombers voluntaris tenen exactament la mateixa prima d’assegurança que els bombers funcionaris i que el cos de mossos d’esquadra”, en casos de mort i invalidesa permanent.
 
En aquest context, Espadaler ha afegit que la diferència d’aquest col·lectiu rau en el fet que els bombers voluntaris  no tenen “les prestacions derivades d’una relació laboral o funcionarial. Per raons obvies: són bombers voluntaris”, ha recordat. El titular d’Interior també ha destacat que “hi ha impediments que no neixen en aquest govern, com és el cas de l’àmbit de la seguretat social”. Així mateix, ha volgut deixar ben palès que “el Departament està disposat a debatre en el marc del Consell de bombers voluntaris per trobar solucions alternatives”, tot intentant trobar semblants cobertures, malgrat que aquest sigui un aspecte que caldrà estudiar i debatre molt, atesa la relació no contractual dels bombers voluntaris. Espadaler ha finalitzat la seva intervenció deixant ben clara la voluntat de treballar plegats per enfortir el col·lectiu de bombers voluntaris.