·      La firma Custo Barcelona tancarà aquest vespre la passarel·la amb la presentació d’un avançament de la seva col·lecció tardor-hivern 2015/2016. Aquesta tarda també han presentat les seves propostes el dissenyador Manuel Bolaño, amb la col·lecció “Palomo Cojo”; Miquel Suay, amb la col·lecció “Ucronia”; i la firma Menchén Tomás, amb “Passions”. Demà dijous -jornada de cloenda a la passarel·la 080-, serà el torn d’Oscarleon, Rita Row, Who, Aldomartins, Punto Blanco, Escorpion, Natalie Capell i Justicia Ruano.
 
·      Així mateix, demà el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, lliurarà el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion. Durant l’acte, que tindrà lloc a les 17:30 h. a la mateixa passarel·la del 080, es retrà un petit homenatge a la recentment desapareguda dissenyadora Sita Murt.

·     En el marc de les activitats paral·leles del 080, demà se celebrarà el Barcelona Fashion Summit 2015. Durant tota la jornada, professionals del món del tèxtil-moda debatran sobre els reptes i oportunitats que representa el comerç electrònic pel al sector del retail. La jornada, que se celebrarà al Palau de la Música, la inaugurarà el conseller Felip Puig a les 9 h.
 
 
Custo Barcelona serà l’encarregada aquest vespre de tancar la jornada a la passarel·la del 080 Barcelona Fashion. La firma internacional catalana presentarà un avançament de la seva col·lecció per a la temporada tardor-hivern 2015/2016, en una desfilada que comptarà entre d’altres, amb el top model internacional Ricardo Domínguez.
 
En la sessió d’aquesta tarda, el creador Manuel Bolaño ha obert la passarel·la amb la seva col·lecció “Palomo Cojo”. Bolaño s’inspira segons les seves pròpies paraules en “les dives de l’est embolcallades en pols d’estrelles”. Amb aquesta font d’inspiració, el creador proposa per a la propera tardor-hivern una col·lecció que utilitza teixits d’organdí, popelín, tricot, voile, jacquard, tul, ganxet, estampats, brodats i pedreria, com sempre en uns estilismes molt particulars i exuberants. Els materials són sedes, cotons i llanes i els colors; l’or, plata, coure, negre, mostassa, rosa, blau, turquesa i marró.
 
Miquel Suay ha pres el relleu a la passarel·la per presentar la seva col·lecció per home “Ucronia”. D’aquest concepte, Ucronia, parteix la seva proposta per a la tardor-hivern 2015/2016 dominada per les formes geomètriques. Conviuen, en una mateixa peça, formes simètriques, amb superposició de peces i plecs; formes que recorden objectes d’inspiració retrofuturista. Un entusiasme per les imatges del futur, però basades en el passat, principalment en aquelles que es van elaborar a mitjans del segle XX, ambientades en la ciència ficció.
 
De la seva banda, la veterana firma Menchén Tomás ha presentat per a la tardor-hivern 2015/2016 la col·lecció “Passions”. Prenent com a font d’inspiració la sèrie de videocreacions de l’artista Bill Viola, la firma proposa una col·lecció per a dona de colors densos i teixits amb textures. Els grocs, amb l’efecte del clarobscur de les formes, es tornen ocres; els vermells descriuen sang; els blaus i els verds aporten fredor i, l’exuberància, l’aporta el negre. Les combinacions de colors i de textures, com en la tragèdia dionisíaca, busquen interpel·lar i atraure l’espectador cap a un món de passions. Velluts de seda, draps de llana o mohers contrasten amb la mussolina estampada amb motius de natures mortes. Sastreria estructurada i volums teatrals.
 
 
Demà dijous, 5 de febrer de 2015 - Agenda 080 Barcelona Fashion
 
10:00 / Oscarleon/Rita Row
11:30 / Who/Aldomartins
12:30 / Punto Blanco/Torras
14:00 / Escorpion
 
16:00 / Natalie Capell
17:30 / Lliurament Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion i homenatge a Sita Murt
17:30 / Justicia Ruano
 
A les 19 h. prendrà el relleu a la passarel•la del 080, ModaFAD la plataforma de Dissenyadors de moda Emergents, que participa una edició més, amb una desfilada conjunta. La 38a edició de MODAFAD presentarà les col·leccions de Pedro Covelo (Guanyador de l’última edició dels Premis MODAFAD), Martin Maldonado (Menció Especial Modafad Fashion Awards 2014) i Yoseline Martinez (Guanyadora dels Premis de Moda de Aguascalientes/Mexico).
 
L’Associació d’Imatge i Moda del FAD té com a objectiu  promocionar i donar a conèixer els joves valors de la moda experimental, interdisciplinària i d'avantguarda de Barcelona. Modafad també vol fomentar la relació entre les escoles, els joves dissenyadors, els mitjans de comunicació especialitzats i la indústria.
 
 
Més informació i imatges al web http://www.080barcelonafashion.cat
 

5  

Fitxers adjunts

Disseny de Menchén Tomás

Disseny de Menchén Tomás
JPG | 126

Disseny de Miquel Suay

Disseny de Miquel Suay
JPG | 173

Disseny de Manuel Bolaño

Disseny de Manuel Bolaño
JPG | 252

Disseny de Manuel Bolaño (2)

Disseny de Manuel Bolaño (2)
JPG | 196

Disseny de Menchén Tomás (2)

Disseny de Menchén Tomás (2)
JPG | 168