• Al matí també WHO i les firmes Aldomartins, Punto Blanco, Torras i Escorpion han presentat les col·leccions per a la temporada Tardor/Hivern 2015-2016. A la tarda, la passarel·la 080 Barcelona Fashion acollirà les propostes de les creadores Natalie Capell i Justicia Ruano i la passarel·la MODAFAD.
 
 
  • A les 17.30 hores, el conseller Felip Puig lliurarà  el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion, que distingeix  la millor col·lecció emergent presentada en la present edició del certamen. En l’acte, es retrà un petit homenatge a la recentment desapareguda dissenyadora Sita Murt.
 
Les desfilades dels dissenyadors Oscarleon i Rita Row han obert aquest matí la jornada de cloenda de la passarel•la 080 Barcelona Fashion. També al matí WHO i les firmes Aldomartins, Punto Blanco, Torras i Escorpion han presentat les col•leccions per a la temporada Tardor/Hivern 2015-2016.
 
La col·lecció “Enfants troubleurs w-15/16” d’Oscarleon ha obert aquest matí la última jornada de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. Una proposta inspirada en els trastorns psicològics, que aposta pels colors blanc i negres, il·lustracions a les samarretes, teixits de nylon i pells de conill. Una col·lecció que ha comptat amb la col·laboració de Koetania en els complements.
 
Rita Row s’ha estrenat a la passarel·la amb “WOW” (Widows of Woodland- Vídues del bosc). L’essència de la col•lecció es basa en el retir de dues vídues als boscos de Noruega. Les peces s’inspiren en aquestes dues protagonistes per presentar una indumentària de tota la vida, sent el punt un dels teixits protagonistes i apostant per una gamma de colors on predomina el mostassa, el blau cel i les tonalitats de grisos.
 
També al matí, la marca WHO ha presentat la proposta per a la propera temporada tardor-hivern ‘ReWorks’. Estructures i patrons clàssics amb teixits innovadors. Una barreja de sastreria i modernitat, on el  color de la col•lecció és el negre combinat amb la gamma de colors vins i roses empolsats.
 
Aldomartins ha donat continuïtat a la 080 amb la col•lecció “Passió per l’hivern” (Winter Passion), inspirada en l’herència i la història dels esports alpins d’època i els contes populars d’hivern, apropant-se a l’estil après-ski. La roba interior masculina que s’utilitzava com a peces esportives, ha inspirat els dissenys, aportant volums i reinterpretant les formes, fusionant i sobreposant peces. Un estil rústic i aventurer amb una barreja de dibuixos, de jacquards i de colors, que aporta eclecticisme i atemporalitat.
 
La firma Punto Blanco ha presentat la col·lecció “Connectivity”, inspirada en l’era digital i centrada en crear una essència versàtil i contemporània, amb matisos retro. Una aposta per generar harmonies, barrejant colors calents i freds, el clar i el fosc. Efectes sorprenents que s’aconsegueixen a través de materials innovadors.
 
En la jornada de matí i sota el títol “Mímesis”, la firma Torras ha presentat la seva proposta per a la propera tardor-hivern, que gira al voltant del mimetisme amb la naturalesa. Peces que s’apropen a un entorn salvatge, hivernal, tosc on destaquen homes i dones bohemis, amb colors diferents i barreja de textures.
 
La firma Escorpion ha estat l’encarregada de tancar la sessió del matí, amb la col•lecció “Interludis”. Una proposta amb estampats elegants i discrets per una dóna femenina. Destacant entre les peces la faldilla midi de pell que ha presentat amb una diversitat de colors com el cru, el negre, daurat o verd. Outfit de dues peces, combinant jersei amb pantalons amples al turmell o faldilla.
 
A la jornada de la tarda la passarel•la 080 Barcelona Fashion acollirà les propostes de les creadores Natalie Capell i Justicia Ruano i la passarel•la MODAFAD.

Lliurament  del Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, lliurarà aquesta tarda el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya al Disseny Emergent 080 Barcelona Fashion. Coincidint amb la jornada de cloenda de la passarel·la, el conseller Puig presidirà l’acte de lliurament del guardó que distingeix la millor col·lecció emergent presentada en la present edició del certamen. Opten al premi Rita Row, Pagè, Pablo Erroz, Edgar Carrascal i Isomètric.
 
L’acte serà a les 17:30 h. a la mateixa passarel·la del 080, al Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials. En el marc de l’acte, es retrà un petit homenatge a la figura i trajectòria de la recentment desapareguda dissenyadora catalana, Sita Murt.
 

7  

Fitxers adjunts

Desfilada de Rita Row

Desfilada de Rita Row
JPG | 148

Desfilada de WHO

Desfilada de WHO
JPG | 167

Desfilada d'Aldomartins

Desfilada d'Aldomartins
JPG | 208

Desfilada de Punto Blanco

Desfilada de Punto Blanco
JPG | 149

Desfilada de Torras

Desfilada de Torras
JPG | 159

Desfilada d'Escorpion

Desfilada d'Escorpion
JPG | 123

Desfilada d'Oscarleon

Desfilada d'Oscarleon
JPG | 538