Presentació del Pla de Medi Ambient

 

 

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ,  han presentat avui  el nou Pla 2015 de Medi Ambient davant més de 150 empreses del sector

 

  • Aquesta nova iniciativa ofereix una cartera de serveis especialitzats i instruments per a la innovació i la internacionalització, amb especial èmfasi en la contractació pública internacional

 

  • Durant la sessió s’ha presentat "Catalonia. Environmental innovation experience", un vídeo per promocionar internacionalment el sector econòmic del medi ambient
 
 
La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha presentat avui davant més de 150 assistents el nou Pla 2015 de Medi Ambient per facilitar l'accés de les empreses del sector del medi ambient als mercats internacionals.
 
 
El Pla ofereix una cartera de serveis especialitzats per a les empreses del sector, com un sistema d'avís de licitacions, la informació periòdica de convocatòries, un servei de  cerca de partners, actes de visibilitat a les institucions multilaterals a través dels Centres de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Brussel·les i Washington, o una bossa d'hores d’assessorament individualitzat per a l'elaboració de propostes. La jornada ha facilitat també l’intercanvi d’iniciatives, experiències, idees i coneixements.
 
Segons Marta Subirà, “aquesta és una peça més del treball que el Govern està desenvolupant aquests anys per ajudar a la consolidació del sector català d’empreses del medi ambient, un sector que acumula molta expertesa i un gran talent, que ha patit fortament la crisi, però que té grans oportunitats a nivell internacional”.  
 
El Directori de les consultories i enginyeries ambientals
 
Subirà ha presentat el directori de les enginyeries i consultories ambientals, i un vídeo divulgatiu i promocional per donar una major visibilitat al sector, evidenciant el seu enorme potencial, tant pel que fa a la provisió de béns com de serveis. Aquesta eina, impulsada per la Direcció General de Polítiques Ambientals, amb la col·laboració d’ACECMA i ASINCA, té com a objectiu principal afavorir la visibilitat del sector, esdevenint una eina que contribueixi a promoure la col·laboració i donar a conèixer les empreses i els serveis que s’ofereixen, tant dins com fora del sector. Actualment, el directori inclou 123 consultories i enginyeries que operen en l’àmbit de l’aigua; la biodiversitat; el canvi climàtic; l’energia; la planificació i avaluació ambiental; la producció i consum sostenible; els residus; l’aire; i altres àrees transversals com la comunicació i l’educació ambiental. En conjunt, ofereix una cartera de més de 100 serveis de consultoria i enginyeria ambiental.
 
La majoria d’empreses que formen part d’aquest directori, el 93%, té experiència treballant de forma agrupada o consorciada amb d’altres organitzacions. Gairebé el 60% en té presentant o executant projectes internacionals; i una de cada tres compta amb seu i/o oficina fora de Catalunya (28,5%). En aquesta línia, s’han identificat més de 70 països o regions que són prioritaris per aquestes empreses del sector a l’hora de desenvolupar les seves properes missions comercials, especialment Colòmbia, Perú, Xile, Mèxic, Brasil, Marroc i França, i en els àmbits de la planificació i avaluació ambiental; l’aigua; l’energia, la biodiversitat, el canvi climàtic; i la producció i consum sostenible.
 
 
"Catalonia. Environmental innovation experience" vídeo per a promocionar internacionalment el sector econòmic del medi ambient
 
En el marc de la iniciativa Catalan Projects to the World, la Direcció General de Polítiques Ambientals ha elaborat un vídeo per promocionar internacionalment el sector econòmic del medi ambient. La funció del vídeo Catalonia. Environmental Innovation Experience és promocionar el sector econòmic del medi ambient i facilitar l'accés de les empreses catalanes als mercats internacionals. El producte descriu la capacitat empresarial i d'emprenedoria del país amb xifres significatives i exemples de projectes realitzats per empreses catalanes arreu del món.  També detalla els àmbits d'actuació de les enginyeries i consultories ambientals i dels serveis que aquestes poden oferir, aportant valor i millorant la competitivitat empresarial. El vídeo acaba amb una crida a construir un futur millor a través d’una major incorporació de la sostenibilitat a les grans decisions econòmiques i empresarials.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 184

Foto

Foto
JPG | 5685