PRODECA hi presenta la conferència 'El sector vitivinícola català'
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), col·labora amb la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida en l’organització del IV International Gourmet & Wines Business Meetings, que en l’edició d’enguany té al Japó com a país convidat. Aquest esdeveniment té lloc del 9 al 12 de febrer, a Lleida.
 
L’objectiu d’aquesta actuació de promoció és fomentar i promoure l’exportació dels productes gourmet i vins catalans, la seva qualitat i diversitat, al mercat japonès, estrènyer lligams de negoci amb els principals importadors japonesos del sector, així com traslladar als productors catalans tota aquella informació que han de tenir en compte per a ser presents en aquell mercat.
 
L’International Gourmet & Wine Business Meeting -que compta amb la col·laboració del Departament a través de PRODECA, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, GlobalLleida, i amb el suport de ‘La Caixa’, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Port de Tarragona, Aigua Sant Aniol i el Grup Shalom Taller-  comptarà amb la presència de 12 importadors, i la participació de 32 empreses catalanes.  
 
El programa comprèn jornades i taules rodones, així com unes trobades empresarials amb importadors de productes agroalimentaris japonesos. Les sessions es desenvoluparan al Palau de Congressos La Llotja de la capital lleidatana.
 
L’acte inaugural, el proper dia 9 de febrer, a les 9:00 hores, anirà a càrrec del president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, la subdirectora de PRODECA, Rosalba Arrufat, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Seguidament, tindrà lloc la conferència ‘El sector vitivinícola català’, a càrrec de Rosalba Arrufat.
 
I les reunions B2B entre les empreses catalanes i els importadors japonesos se celebraran els dies 10  i 11, al matí. Les visites dels importadors als centres productius i cellers de les empreses participants s’efectuaran les tardes dels dies 10 i 11, així com també el dia 12.
 
Empreses participants:
 
Bodegues Parató | vi DO Penedès, DO Cava | El Pla del Penedès (Alt Penedès)
Castell del Remei | vi DO Costers del Segre, DO Cava | Castell del Remei (Noguera)
Cava Castell Sant Antoni | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Celler de l’Encastell | vi DO Montsant, DOQ Priorat | Porrera (Priorat)
Celler Jordi Lluch | vi DO Penedès, DO Cava | Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès)
Celler Lagravera | vi DO Costers del Segre, DO Cava | Alfarràs (Segrià)
Celler Sort del Castell | vermut | El Morell (Tarragonès)
Cellers Unió | vi DOQ Priorat, DO Terra Alta, DO Montsant, DO Tarragona, DO Catalunya, DO Cava | Reus (Baix Camp)
Costers del Sió | vi DO Costers del Segre, DO Cava | Balaguer (Noguera)
Excelling Wines | vi DO Catalunya, DO costers del Segre, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Terra Alta, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Ferrer Tradicional, SA | salses i conserves | Santpedor (Bages)
Genium Celler, SL | vi DOQ Priorat, DO Cava |  Poboleda (Priorat)
Grup Pons | vi DO Costers del Segre, DO Cava | Rosselló (Segrià)
Jané Ventura | vi DO Penedès, DO Cava | El Vendrell (Baix Penedès)
Marco Abella | vi DOQ Priorat, DO Cava |  Porrera (Priorat)
Mas Blanch i Jové | vi DO Costers del Segre | La Pobla de Cérvoles (Garrigues)
Mas Doix | vi DOQ Priorat, DO Cava |  Poboleda (Priorat)
Mont Marçal | vi DO Penedès, DO Cava | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
PepWines Export | vins, DO Cava | Font-Rubí (Alt Penedès)
Petxina Exporta, SL | vi, DO Cava | Manresa (Bages)
Pujado Solano | conserves de peix | Sant Adrià de Besos (Barcelonès)
Recaredo | DO Cava | Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Roqueta Origen | vi, DO Cava | Manresa (Bages)
Tomàs Cusiné | vi DO Costers del Segre, Do Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Cava | El Vilosell (Garrigues)
Vinyes dels Aspres | vi DO Empordà, DO Cava |
 
 
Japó compta amb una sèrie d’aspectes molt interessants per al sector agroalimentari català. Així, una població de 127 milions d’habitants, uns nivells de consum i de poder adquisitiu dels més elevats del món, i l’auge dels ‘Spain Bars’ i la gastronomia espanyola són alguns dels factors pels quals Japó és el país convidat en aquesta edició.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.