Empresa i Treball

INDÚSTRIA

L'empresa gironina Tecnic Industrial Engineers reinventa el negoci familiar i multiplica per 20 la facturació en quatre anys

query_builder   8 febrer 2015 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa gironina Tecnic Industrial Engineers reinventa el negoci familiar i multiplica per 20 la facturació en quatre anys

·        La companyia d’enginyeria industrial ha reformulat el model de negoci passant d’una facturació de 60.000 euros el 2011 a 1,2 milions d’euros l’any passat i creant 12 llocs de treball.
 
·        L’empresa ha invertit gairebé 400.000 euros per ampliar 1.200 m2 les seves instal·lacions i ha absorbit una pime de mecanitzats, mantenint els seus llocs de treball i adquirint-ne la maquinària.
 
·        Tecnic Industrial Engineers és una de les 12 empreses que ha format part aquest 2014 del Pla Embarca a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat a Girona.
 
L’empresa d’enginyeria industrial Tecnic Industrial Engineers de Riudarenes (Girona) ha multiplicat per 20 la facturació en quatre anys després de reinventar el negoci familiar, nascut el 1996. Tecnic Industrial Engineers és una de les 12 companyies que han format part aquest 2014 del Pla Embarca a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat de Catalunya al Parc Científic i Tecnològic de Girona.
 
L’empresa va començar treballant en el camp de la mecànica industrial i després va dedicar-se a la serralleria, al món de la construcció, però fa quatre anys van detectar que hi havia noves demandes al sector industrial. Així, l’equip es va formar a França i Alemanya i va canviar el model de negoci, agrupant totes les fases que comprenen els processos de fabricació de maquinària que habitualment es duen a terme per empreses diferents. Ara ofereixen l’enginyeria de processos, la transformació metàl·lica, el mecanitzat i el muntatge per a clients dels sectors farmacèutic, sanitari, aeronàutic, alimentari i de l’automoció.
 
El 2011, amb la refundació de l’empresa -anomenada abans Taller Cube- l’equip de 5 persones va adquirir unes noves instal·lacions de 1.000 m2 i va facturar aquell any 60.000 euros. Recentment la companyia ha invertit gairebé 400.000 euros per ampliar les instal·lacions 1.200 m2 més i ha absorbit la pime Mecanitzats Serrat de Banyoles, mantinent els llocs de treball i adquirint-ne la maquinària. Actualment l’empresa compta amb 17 treballadors i ha facturat el 2014 1,2 milions d’euros.
La previsió de la companyia és que la facturació assoleixi enguany els 1,7 milions d’euros i es creïn 6 llocs de treball, i que el 2016 s’ampliïn les instal·lacions 1.300 m2 més.
 
Segons Manel Moyano actual propietari de Tecnic Industrial Engineers i fill del fundador, “la clau del nostre model és que som molt flexibles, podem oferir des d’una fins a les quatre fases habituals en els processos de fabricació de maquinària, fet que ens permet oferir uns preus i un servei més competitiu”. Per Moyano, això els ha permès entrar a un sector “molt tancat, on hem vist que la crisi ens ha obert noves portes.”
 
El creixement dels últims quatre anys s’explica, segons l’actual propietari, perquè “invertim constantment en formació i maquinària per oferir el màxim valor afegit, fet que ens ha permès ser una de les úniques empreses a Catalunya en incorporar centres de mecanitzat fins a cinc eixos, soldadures tècniques i certificacions de processos per a sectors com el farmacèutic o l’aeronàutic”
 
 
El Pla Embarca
L’objectiu del Pla Embarca és que les companyies que passen pel programa incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d’internacionalització i creïn llocs de treball. Durant 6 mesos, cada empresa té un tutor i segueix un programa de capacitació d’enfocament pràctic per gestionar l’organització amb l’objectiu de créixer, tractant temes com el model de negoci, el màrqueting i les vendes, les finances, la cerca de finançament o la internacionalització.
 
El Pla Embarca, que compta amb una xarxa de 7 acceleradores a tot Catalunya, s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria. L’any passat 12 empreses van passar per l’acceleradora de Girona, i fins al març estarà oberta la convocatòria per seleccionar les 15 empreses que seguiran un pla de creixement aquest 2015.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia