Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions per la previsió de fort vent a partir del migdia de demà i fins la matinada de diumenge a dilluns a les comarques del Pirineu i Prepirineu.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya bufarà vent de component Nord i Est i es podrà superar en alguns casos els 90 km/h. A les comarques de Pirineu la superació del llindar dels 90 km/h es podrà donar en cotes altes.
 
Les comaques afectades per la previsió són: Alt Empordà, Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Alt Urgell, Solsonès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Val d’Aran.
 
Es demana tenir precaució en la conducció i en les activitats a l’exterior en les hores i llocs on bufi amb força. A més, la situació de fort vent farà que la sensació de fred augmenti molt. Cal tenir-ho en compte alhora de fer activitats a l'exterior.
 
També en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estat de la mar.
 
Es preveuen onades superiors a 2’5 metres (maregassa), que a les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà i La Selva, a partir de la propera mitjanit fins dilluns a migdia.
 
Durant l’episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s’assoliran al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en les zones afectades en els moments de més mala mar.
 
 
Pel que fa a les maniobres de desembassaments, Endesa Generación informa de les
dades següents:
 
  • Riu Segre

Flix es manté a 800 m3/s

Mequinensa es manté a 800 m3/s
 
  • Riu Noguera Pallaresa:
La Torrassa es manté a 4 m3/s
 
 
D’altra banda ja ha finalitzat la situació de prealerta del Pla ALLAUCAT, ja que el risc ha disminuït, però es demana mantenir la precaució.
 
Finalment, la situació de fort descens de les temperatures ha acabat. La passada nit, l’Ajuntament de Barcelona ha acollit a 72 persones a centres d’acollida i la Creu Roja ha acollit a 12 persones perquè no passessin la nit al ras, 6 d’elles a Sabadell i 6 a Figueres. Les empreses de teleassistència han informat a Protecció Civil de la Generalitat que no hi ha hagut cap incidència pel fred amb persones especialment vulnerables.