Es demana extremar les precaucions per la previsió de fort vent sobretot a partir del migdia i fins la matinada a les comarques del Pirineu i Prepirineu.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya bufarà vent de component Nord i Est i es podrà superar en alguns casos els 90 km/h. A les comarques de Pirineu la superació del llindar dels 90 km/h es donarà sobretot en cotes altes. Per això, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de forts vents i demana extremar les precaucions a les zones afectades per la previsió.
 
Les comaques afectades per la previsió són: Alt Empordà, Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Alt Urgell, Solsonès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Val d’Aran.
 
Es demana tenir precaució en la conducció i en les activitats a l’exterior en les hores i llocs on bufi amb força. A més, la situació de fort vent farà que la sensació de fred augmenti molt. Cal tenir-ho en compte alhora de fer activitats a l'exterior en especial al medi natural i sobretot d'alta muntanya.
 
A més, pot haver-hi algun cop fort de vent, sense arribar al llindar de perill de 90 km/h al litoral de l'Empordà, a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, on ja s'estan produint des de primera hora del matí, i puntualment a l'interior de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
Cal destacar que, de matinada i demà al matí, el fort vent també podrà afectar la Selva i el Maresme i fins al migdia a l'Empordà.
 
També en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya Protecció Civil de la Generalitat es manté una PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estat de la mar.
 
Es preveuen onades superiors a 2’5 metres (maregassa), que a les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà i La Selva, a partir de la propera mitjanit fins dilluns a migdia. Cal extremar les precaucions i evitar acostar-se a espigons, trencalls i a zones de perill. Durant l’episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s’assoliran al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en el mar en el litoral gironí.