Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució pel fort vent d'avui a l'àrea pirinenca

S'ha emès una PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de forts vents

query_builder   8 febrer 2015 12:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució pel fort vent d'avui a l'àrea pirinenca

S'ha emès una PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de forts vents

Es demana extremar les precaucions per la previsió de fort vent sobretot a partir del migdia i fins la matinada a les comarques del Pirineu i Prepirineu.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya bufarà vent de component Nord i Est i es podrà superar en alguns casos els 90 km/h. A les comarques de Pirineu la superació del llindar dels 90 km/h es donarà sobretot en cotes altes. Per això, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de forts vents i demana extremar les precaucions a les zones afectades per la previsió.
 
Les comaques afectades per la previsió són: Alt Empordà, Garrotxa, Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Alt Urgell, Solsonès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Val d’Aran.
 
Es demana tenir precaució en la conducció i en les activitats a l’exterior en les hores i llocs on bufi amb força. A més, la situació de fort vent farà que la sensació de fred augmenti molt. Cal tenir-ho en compte alhora de fer activitats a l'exterior en especial al medi natural i sobretot d'alta muntanya.
 
A més, pot haver-hi algun cop fort de vent, sense arribar al llindar de perill de 90 km/h al litoral de l'Empordà, a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, on ja s'estan produint des de primera hora del matí, i puntualment a l'interior de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 
Cal destacar que, de matinada i demà al matí, el fort vent també podrà afectar la Selva i el Maresme i fins al migdia a l'Empordà.
 
També en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya Protecció Civil de la Generalitat es manté una PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estat de la mar.
 
Es preveuen onades superiors a 2’5 metres (maregassa), que a les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà i La Selva, a partir de la propera mitjanit fins dilluns a migdia. Cal extremar les precaucions i evitar acostar-se a espigons, trencalls i a zones de perill. Durant l’episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s’assoliran al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en el mar en el litoral gironí.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia