Palau Robert

Visita de premsa amb les comissàries el 16 de febrer, a les 12 hores

Una exposició al Palau Robert celebra cent anys d'estudis i de professió bibliotecària

La mostra es podrà visitar del 17 de febrer al 10 de maig

query_builder   9 febrer 2015 09:56

event_note Nota de premsa

Visita de premsa amb les comissàries el 16 de febrer, a les 12 hores

Una exposició al Palau Robert celebra cent anys d'estudis i de professió bibliotecària

La mostra es podrà visitar del 17 de febrer al 10 de maig

La Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona presenten l’exposició "BiblioTec", amb motiu del centenari de la creació de l’Escola de Bibliotecàries i de la Xarxa de biblioteques populars l’any 1915. Una mostra que dóna a conèixer l’evolució d’aquesta institució d’ensenyament i la transformació d’una professió que s’ha adaptat als temps i a les necessitats del mercat.
palaurobert
L’exposició "BiblioTec. Cent anys d’estudis i professió bibliotecària 1915-2015", que  coincideix amb l’Any de les Biblioteques i té com a comissàries Mònica Baró i Teresa Mañà, es podrà visitar del 17 de febrer al 10 de maig de 2015, a la Sala 4 de les Cotxeres del Palau Robert.
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà l’acte inaugural el 16 de febrer, a les 19 hores. També hi assistiran, a més de les comissàries, el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.
L’Escola Superior de Bibliotecàries, creada per Eugeni d’Ors en el marc del sistema de biblioteques populars de Catalunya que va impulsar la Mancomunitat, va ser des dels seus inicis una institució innovadora. Actualment és la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, creada el 1999, i forma part de la Universitat de Barcelona. Actualment els estudis formen els professionals de la informació i la documentació, especialment en l’entorn d’Internet (gestors de continguts web, experts en contingut digital, community manager, fact checker...).
L’exposició presenta un recorregut cronològic des del 1915 amb els fets més destacats a Catalunya en l’àmbit de les biblioteques, la informació i la documentació. Els esdeveniments  s’agrupen en tres grans períodes: 1915- 1939: La creació i la implantació; 1940-1975: La feina callada; 1976-2015: La recuperació  i la normalització.
L’exposició es completa amb unes taules digitals que aprofundeixen en aspectes com ara la història de l’Escola de Bibliotecàries fins a l’actual  Facultat de Biblioteconomia; el paper de les bibliotecàries com a testimonis de la història i conservadores del patrimoni cultural o l’associacionisme professional.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia