• Aquesta actuació ha consistit en la retirada d’una acumulació de vegetació formada per canyes, arbres caiguts i residus sòlids abocats de tot tipus
 
  • Els treballs han permès recuperar la capacitat hidràulica de la llera en cas d’avingudes
 
Llera Borges del Camp
L’Agència Catalana de l’Aigua ha finalitzat recentment els treballs per adequar un tram de la llera del barranc de Canaletes, dins el terme municipal de les Borges del Camp, a la comarca del Baix Camp. Concretament, s’ha treballat en un tram d’uns 250 metres de l’esmentat barranc, situat a l’entorn de la urbanització les Planes.
 
Les actuacions les ha dut a terme Forestal Catalana SA, en virtut del conveni de col·laboració signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, les tasques desenvolupades han consistit en la retirada d’una acumulació de vegetació formada per canyes, arbres caiguts i residus sòlids abocats de tot tipus.
 
Les mesures dutes a terme, desenvolupades fora de zona urbana, donaran, per tant, una major capacitat de desguàs de la llera en cas que es produeixin episodis d’avinguda.
 
Prop de 40 actuacions en lleres no urbanes
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha destinat 100.000 euros en un total de 39 actuacions en zones no urbanes (13 a Girona, 16 a Barcelona, 6 a Tarragona i 4 a les Terres de l’Ebre), les quals han estat finançades íntegrament per l’Agència.
 
A la demarcació de Tarragona s’han dut a terme i finalitzat actuacions a Almoster, el Catllar, Montferri, Mont-roig del Camp, Valls i l’actuació esmentada en aquest comunicat.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 525

Foto amb la llera després dels treballs

Foto amb la llera després dels treballs
JPG | 967